Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων δεν ήταν ιδανικό, παραδέχεται ο πρίγκιπας Χάρυ - Free Sunday
Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων δεν ήταν ιδανικό, παραδέχεται ο πρίγκιπας Χάρυ

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων δεν ήταν ιδανικό, παραδέχεται ο πρίγκιπας Χάρυ

«Δεν υπήρχε άλλη επιλογή, κάναμε ένα άλμα για να στηριχθούμε στα πόδια μας», είπε χθες ο πρίγκιπας Χάρι στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του μετά την ρήξη με το Μπάκιγχαμ και τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, σε εκδήλωση φιλανθρωπικής οργάνωσης για την καταπολέμηση του AIDS στην Αφρική, της οποίας υπήρξε συνιδρυτής,

Στην ομιλία του αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη συμφωνία για τους όρους του λεγόμενου «Megxit», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εγκαταλείπει τα βασιλικά του καθήκοντα και επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων δεν ήταν ιδανικό για τον ίδιο και την σύζυγό του.

«Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν αποχωρούμε, και σίγουρα δεν αποχωρούμε από εσάς. Η ελπίδα μας ήταν να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και να εκτελώ τα στρατιωτικά μου καθήκοντα, αλλά χωρίς να λαμβάνουμε κρατικούς πόρους. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν δυνατόν. Το αποδέχτηκα αλλά αυτό δεν αλλάζει ποιος είμαι ή πόσο προσηλωμένος παραμένω», τόνισε.

Οι δηλώσεις του πρίγκιπα Χάρι έρχονται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από το Παλάτι πως Χάρι και Μέγκαν χάνουν τους βασιλικούς τους τίτλους και μαζί την πρόσβαση σε κρατικούς πόρους. Επιπλέον, καλούνται να επιστρέψουν στο δημόσιο ταμείο περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που χρησιμοποίησαν για να ανακαινίσουν το Frogmore Cottage, την κατοικία τους στη Βρετανία.