Η νίκη της κεντροαριστεράς στη Μπολόνια ακυρώνει τα σχέδια Σαλβίνι για πρόωρες εκλογές - Free Sunday
Η νίκη της κεντροαριστεράς στη Μπολόνια ακυρώνει τα σχέδια Σαλβίνι για πρόωρες εκλογές
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Στέφανο Μποναντσίνι κέρδισε ξανα

Η νίκη της κεντροαριστεράς στη Μπολόνια ακυρώνει τα σχέδια Σαλβίνι για πρόωρες εκλογές

Νίκη του απερχόμενου κεντροαριστερού υποψηφίου στην Εμίλια Ρομάνα, Στέφανο Μπονατσίνι δείχνει η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων στην Εμίλια Ρομάνα, την περιφέρεια της Ιταλίας, όμως ο ηγέτης της Λέγκα και πρώην υπουργός εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραδεχθεί την ήττα πριν τα οριστικά αποτελέσματα.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Mediaset προέβλεψε ότι ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) θα επικρατήσει με το 50,1% των ψήφων έναντι της υποψήφιας της Λέγκας ενώ η δημόσια τηλεόραση RAI φέρει πάντως τη διαφορά μεταξύ του νυν περιφερειάρχη και της αντιπάλου του που ανήκει στη Λέγκα να είναι πολύ μικρότερη: τρεις εκατοστιαίες μονάδες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ενώ η καταμέτρηση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, ο Σαλβίνι τόνισε ότι είναι περήφανος διότι το κόμμα του αμφισβήτησε την κεντροαριστερά στην Εμίλια Ρομάνα, περιοχή όπου η κυριαρχία της ήταν δεδομένη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Έπειτα από 70 χρόνια, έγινε αγώνας. Ως τώρα, το ματς είχε τελειώσει πριν αρχίσει», είπε ο ηγέτης της ιταλικής ακραίας δεξιάς.

Ο Σαλβίνι είχε προαναγγείλει ότι αν κερδίσει το παραδοσιακό κάστρο της κεντροαριστεράς, θα είχε ζητήσει πρόωρες εκλογές

Όμως το αποτέλεσμα δείχνει τον καταποντισμό του Κινήματος των 5 Αστεριών, το οποίο δείχνει να έχει δυσκολίες να στηρίξει τον κυβερνητικό του ρόλο, καθώς πριν την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο, από την ηγεσία του κόμματος, πάνω από 20 βουλευτές το είχαν εγκαταλείψει.