Αφγανιστάν: Μυστήριο καλύπτει τη συντριβή αεροπλάνου σε περιοχή των Ταλιμπάν - Free Sunday
Αφγανιστάν: Μυστήριο καλύπτει τη συντριβή αεροπλάνου σε περιοχή των Ταλιμπάν
Fars

Αφγανιστάν: Μυστήριο καλύπτει τη συντριβή αεροπλάνου σε περιοχή των Ταλιμπάν

Το αεροπλάνο που συνετρίβη την Δευτέρα στην περιοχή Γκάζνι του Αφγανιστάν, νότια της Καμπούλ, ανήκε στον αμερικανικό στρατό και καταρρίφθηκε από τους Ταλιμπάν, υποστήριξε εκπρόσωπος των ανταρτών.

Σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Al Arabiya, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέφερε ότι επρόκειτο για αεροσκάφος που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό και πως όλοι οι επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, είναι νεκροί.

Το ιρανικό πρακτορείο Fars δημοσιοποίησε βίντεο που φέρεται να δείχνει τα συντρίμμια του αεροπλάνου με διακριτικά της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Οι εικόνες δείχνουν πιθανότατα ένα Bombardier E-11A, μοντέλο που χρησιμοποιεί η αεροπορία των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Αφγανιστάν ανέφερε ότι δεν πρόκειται για πτήση των κρατικών αερογραμμών, όπως είχε αναφερθεί αρχικά. 

Ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Άμυνας, Ροχουλάχ Αχμαντζάι, δήλωσε ότι το αεροσκάφος δεν ανήκε στις αφγανικές δυνάμεις.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Καμπούλ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό στο Γαλλικό Πρακτορείο, δεν προέβησαν σε σχόλιο.

Ανώτερος αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι κανένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δεν σκοτώθηκε και πρόσθεσε ότι τα αίτια της συντριβής ερευνώνται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ