Στην απομόνωση χιλιάδες αλλοδαποί που επιστρέφουν από Ουχάν - Free Sunday
Στην απομόνωση χιλιάδες αλλοδαποί που επιστρέφουν από Ουχάν
Ύψιστα μέτρα βιοασφάλειας εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων STR

Στην απομόνωση χιλιάδες αλλοδαποί που επιστρέφουν από Ουχάν

Με τις αεροπορικές εταιρείες να διακόπτουν η μία μετά την άλλη τα δρομολόγια προς και από την Κίνα, όπου μαίνεται επιδημία του κοροναϊού 2019-vCon, χιλιάδες αλλοδαποί επιστρέφουν στις χώρες τους με μισθωμένες πτήσεις, για να τεθούν υπό καραντίνα μόλις φτάσουν.

Περίπου 600 πολίτες της Αυστραλίας που απομακρύνονται από το Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας, θα παραμείνουν απομονωμένοι για δύο εβδομάδες στο Νησί των Χριστουγέννων, περίπου 2.000 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Η Αυστραλία είχε δεχθεί επικρίσεις όταν αποφάσισε παλαιότερα να χρησιμοποιήσει το νησί ως χώρο κράτησης για παράτυπους μετανάστες. Μόνο μία οικογένεια διαμένει σήμερα στις εγκαταστάσεις του νησιού, οι οποίες έχουν χωρητικότητα 1.000 ατόμων.

Ανάλογα μέτρα λαμβάνουν η Βρετανία και οι ΗΠΑ. Περίπου 200 Βρετανοί που θα αναχωρήσουν την Πέμπτη από το Ουχάν θα τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, πιθανότατα σε στρατιωτική βάση σύμφωνα με το BBC.

Σε καραντίνα θα τεθούν σύμφωνα με το CNN οι περίπου 200 Αμερικανοί πολίτες, ανάμεσά τους εργαζόμενοι του τοπικού προξενείου, που αναχωρούν με μισθωμένη πτήση την Τετάρτη. Το πιθανότερο είναι ότι θα απομονωθούν σε κάποιο στέγαστρο αεροδρομίου, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας, μέχρι στιγμής 132 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κοροναϊό, ο οποίος έχει πλέον επεκταθεί σε τουλάχιστον 16 ακόμα χώρες.

Η επιτροπή κάνει λόγο για 1.459 νέα κρούσματα τα οποία είχαν καταγραφεί ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 5.974.

Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανερχόταν σε 9.239.

Αυτό σημαίνει ότι τα περιστατικά μόλυνσης από τον 2019-νCoV είναι πλέον περισσότερα από τα 6.000 κρούσματα που είχαν καταγραφεί στην επιδημία SARS το 2002-3.