Γραμμή παραγωγής για… μάσκες στήνει τώρα ο κατασκευαστής του iPhone - Free Sunday
Γραμμή παραγωγής για… μάσκες στήνει τώρα ο κατασκευαστής του iPhone
Η Foxconn είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών συσκευών παγκοσμίως Steve Jurvetson

Γραμμή παραγωγής για… μάσκες στήνει τώρα ο κατασκευαστής του iPhone

Με την παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών να έχει παγώσει λόγω επιδημίας κορωνοϊού, ο κινεζικός γίγαντας της τεχνολογίας Foxconn προχωρά στην ασυνήθιστη κίνηση να στήσει νέα γραμμή παραγωγής για χειρουργικές μάσκες.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών παγκοσμίως, η Foxconn παράγει μια πληθώρα γνωστών προϊόντων και εξαρτημάτων για λογαριασμό άλλων εταιρειών, από τα iPhone και τα iPad της Apple μέχρι το Kindle της Amazon και το PlayStation της Sony.

Πέρυσι, τα εργοστάσια της Foxconn παρέμειναν ανοιχτά κατά την εορταστική περίοδο της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, φέτος όμως η παραγωγή σταμάτησε με εντολή της κινεζικής κυβέρνησης. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η παραγωγή έξυπνων κινητών τηλεφώνων θα υποχωρήσει φέτος κατά 10%, και θα προκαλέσει ελλείψεις σε iPhone και άλλα μοντέλα, καθώς τα εργοστάσια κλείνουν εν μέσω περιορισμών στις μετακινήσεις.

Η Foxconn ζητά τώρα άδεια από τις Αρχές προκειμένου να ξαναρχίσει την παραγωγή.

Στο μεταξύ όμως, ξεκίνησε δοκιμαστικά να παράγει μάσκες στο μεγαλύτερο από τα εργοστάσιά της, το οποίο βρίσκεται στο Σενζέν.

Η εταιρεία είχε δεχθεί παλαιότερα σφοδρές επικρίσεις για τα πολυάριθμα κρούσματα αυτοκτονίας μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων της.

Αυτή τη φορά, η Foxconn προσπαθεί να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τους εργαζομένους της: οι μάσκες που θα παράγει προορίζονται σε πρώτη φάση για το προσωπικό της, πριν αρχίσουν να διατίθενται για το ευρύ κοινό.

Μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, η παραγωγή σχεδιάζεται να φτάσει τις δύο εκατομμύρια μάσκες ανά ημέρα.

Σε μια ανάλογη κίνηση προχώρησε ο όμιλος SAIC-GM-Wuling, στον οποίο συμμετέχει η αμερικανική General Motors. Οι συνολικά 14 γραμμές παραγωγής που σχεδιάζονται θα παράγουν 1,7 εκατομμύρια μάσκες ημερησίως.