Πάνω από 900 τα θύματα του ιού- Χωρίς περιστατικά στην Ελλάδα - Free Sunday
Πάνω από 900 τα θύματα του ιού- Χωρίς περιστατικά στην Ελλάδα

Πάνω από 900 τα θύματα του ιού- Χωρίς περιστατικά στην Ελλάδα

Ξεπέρασαν τα 900 τα θύματα που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ανακοίνωσε 97 νέους θανάτους και 3.062 νέα κρούσματα της επιδημίας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμο των θυμάτων σε 908 και των κρουσμάτων σε 40.171.

Από τα 97 νέα θύματα, τα 91 αναφέρθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, και από αυτά τα 73 στην πρωτεύουσα Ουχάν.

Άλλοι δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Ανχούι και από ένας στις επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ, Τζιανγκσί, Χαϊνάν και Γκανσού, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων του ασθενή ο οποίος εισήχθη χτες το βράδυ στο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα που προκαλεί ο κορωνοϊός ήταν αρνητικά.

Πρόκειται για άνδρα ο οποίος πρόσφατα ταξίδεψε στην Κίνα και αναμένεται να λάβει εξιτήριο εντός της ημέρας.

Οι δύο Έλληνες πολίτες που επαναπατρίστηκαν σήμερα από την Ουχάν με ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο για πολίτες των χωρών της ΕΕ, βρίσκονται από χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Από την Ουχάν, εφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια με στρατιωτικό αεροπλάνο στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη, όπου τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε επίσημη ενημέρωση του, «παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου 'Αμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες».