Καραντίνα και στο Βιετνάμ για τον ιό - Free Sunday
Καραντίνα και στο Βιετνάμ για τον ιό

Καραντίνα και στο Βιετνάμ για τον ιό

Στους 1310 ανέβασε ο τελευταίος, χθες Τετάρτη, απολογισμός των κινεζικών αρχών της επαρχίας Χουμπέι, τον αριθμό των θυμάτων από τον κοροναϊό COVID-19 καθώς χθες καταγράφηκαν 242 νέα θύματα.

Άλλα 14.849 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας εντοπίστηκαν στη Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία σε 48.206.

Η επιτροπή διευκρίνισε ότι άρχισε να συμπεριλαμβάνει στην καταμέτρησή της κρούσματα τα οποία διαγιγνώσκονται με νέες κλινικές μεθόδους από σήμερα Πέμπτη.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 1355 θύματα σε όλη την Κίνα.

Ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας, επίκεντρο της επιδημίας πνευμομίας την οποία έχει προκαλέσει νέος κοροναϊός και στοίχισε μέχρι χθες Τετάρτη τη ζωή σε πάνω από 1.355 ανθρώπους, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, μεταδίδει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο δήμαρχος της Σαγκάης, ο Γινγκ Γιονγκ, ορίστηκε νέος γραμματέας της επαρχιακής επιτροπής του ΚΚ Κίνας στη Χουμπέι, αντικαθιστώντας τον Τζιανγκ Τσαολιάνγκ, ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν 44 νέα κρούσματα του κοροναϊού πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα νερά λίγο έξω από τη Γιοκοχάμα, έπειτα από εξετάσεις σε 221 επιβαίνοντες.

Αυτό αυξάνει σε 218 τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων επιβατών και μελών του πληρώματος, που έχουν μολυνθεί από τον ιό επί του συνόλου των 3.700 και πλέον επιβαινόντων, χωρίς να λογαριάζεται ένας αξιωματικός καραντίνας που επίσης μολύνθηκε αυτή την εβδομάδα.

Στο Βιετνάμ, η Σον Λόι Μια μικρή πόλη 10.000 κατοίκων κοντα στην πρωτεύουσα Ανόι, στην οποία επιβεβαιώθηκαν πέντε νέα κρούσματα του COVID-19, τέθηκε σε καραντίνα για διάστημα 20 ημερών για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού, όπως ανακοινωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.