Γερμανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του CDU στη Θουριγγία - Free Sunday
Γερμανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του CDU στη Θουριγγία

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του CDU στη Θουριγγία

«Το (Χριστιανοδημοκρατικό) κόμμα χρειάζεται ειρήνη και μια κοινή πορεία. Θα ήθελα να συμβάλω σε αυτό και δεν θα υποβάλω ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος στο κρατίδιο της Θουριγγίας», έγραψε στο Twitter ο νυν πρόεδρος του CDU Θουριγγίας Μάικ Μόρινγκ.

Πρότεινε δε την διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος το νωρίτερο δυνατόν για την εκλογή νέου προέδρου, αφού ο ίδιος παραιτείται.

Ο Μόρινγκ είχε ήδη δηλώσει ότι παραιτείται από επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU του στο τοπικό κοινοβούλιο της Ερφούρτης, πρωτεύουσας της Θουριγγίας το αργότερο τον Μάιο.

Μετά την αμφιλεγόμενη εκλογή του πολιτικού του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) Τόμας Κέμεριχ ως πρωθυπουργού με τις ψήφους όχι μόνον των χριστιανοδημοκρατών (CDU) βουλευτών αλλά και με τις ψήφους του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ο Μόρινγκ είχε επικριθεί σφοδρά διότι τον συνεχάρη αμέσως μετά. Κατά την ηγεσία του CDU αυτό αποτελεί σαφή παραβίαση της απόφασής του περί σαφούς οριοθέτησης και μη συνεργασίας με το AfD σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters