Θρησκευτική σέχτα έγινε εστία κορωνοϊού στη Νότια Κορέα - Free Sunday
Θρησκευτική σέχτα έγινε εστία κορωνοϊού στη Νότια Κορέα
Κόσμος κυκλοφορεί με μάσκες στο Χονγκ Κονγκ. Ο ιός εξαπλώνεται στην Ασία China News Service

Θρησκευτική σέχτα έγινε εστία κορωνοϊού στη Νότια Κορέα

Για «πρωτοφανή κατάσταση» προειδοποιούν ο Αρχές νοτιοκορεατικής πόλης μετά το ξέσπασμα εγχώριας επιδημίας του κορωνοϊού covid-19, στην οποία φαίνεται πως λειτούργησε ως εστία μια αμφιλεγόμενη θρησκευτική αίρεση.

Συνολικά 104 περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί στη Νότια Κορέα, η οποία ανέφερε την Πέμπτη και τον πρώτο θάνατο από την ιογενή πνευμονία που εμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ουχάν της Κίνας.

Από τα τελευταία 50 επιβεβαιωμένα περιστατικά, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, 30 αφορούν μέλη της σέχτας Ναός του Ιερού Αρτοφορίου στην πόλη Νταέγκου, με πληθυσμό 2,5 εκατομμυρίων.

Τα κρούσματα συνδέονται με μια γυναίκα 61 ετών, η οποία σύμφωνα με το κορεατικό κέντρο Ελέγχου Ασθενειών είχε επαφές με 166 άτομα, τα οποία κλήθηκαν να απομονωθούν στο σπίτι.

Εκπρόσωποι της αίρεσης, η οποία έχει σύμφωνα με το BBC έχει χαρακτηριστεί ύποπτη σέχτα, ανακοίνωσε ότι κλείνει τους χώρους της και θα διενεργεί τις υπηρεσίες της μόνο online ή κατ΄οίκον.

Η Κίνα, όπου συγκεντρώνεται η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων, ανέφερε την Τετάρτη 114 θανάτους, έναντι 394 την Τρίτη. Είναι ωστόσο δύσκολο να διακρίνει κανείς σαφείς τάσεις σε μια επιδημία που εξελίσσεται.

Εκτός Κίνας έχουν αναφερθεί πάνω από 1.000 περιστατικά, μεταξύ άλλων στη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στην Ιαπωνία.

Έπειτα από δύο εβδομάδες σε καραντίνα, όσοι από τους 3.700 επιβαίνοντες βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό έχουν αρχίσει σταδιακά να αναχωρούν για τις χώρες προέλευσής τους.