Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα στην Ιταλία, εστία σε σταθμό πρώτων βοηθειών - Free Sunday
Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα στην Ιταλία, εστία σε σταθμό πρώτων βοηθειών
Εικόνα αρχείου: C0

Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα στην Ιταλία, εστία σε σταθμό πρώτων βοηθειών

Σε δεκάδες μετρώνται ξαφνικά οι Iταλοί πολίτες που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, ενώ δύο ασθενείς, ένας ηλικιωμένος από την περιφέρεια Βένετο και μια γυναίκα από την Λομβαρδία κατέληξαν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Όπως μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai, τα περιστατικά στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τα σαράντα, ενώ λίγο νωρίτερα νωρίτερα η La Repubblica έκανε λόγο για 34 ασθενείς θετικούς στον ιό.

Οι νεκροί παραμένουν δύο, ένας άνδρας εβδομήντα οκτώ ετών που ζούσε στην περιφέρεια Βένετο, με βεβαρημένη κατάσταση υγείας, και μια γυναίκα εβδομήντα πέντε ετών από την ευρύτερη περιοχή του Λόντι, στη Λομβαρδία.

Όπως έγινε γνωστό, η ηλικιωμένη πέθανε στο σπίτι της και φέρεται να μολύνθηκε από τον ιό σε σταθμό πρώτων βοηθειών της περιοχής, όπου συνάντησε έναν τριανταοκτάχρονο ασθενή. Ο οποίος, με την σειρά του, φέρεται να μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα. Ανάμεσά τους, η γυναίκα του που κυοφορεί, φίλοι του με τους οποίους έπαιζε ποδόσφαιρο και πέντε ιατροί και νοσηλευτές.

Στη Λομβαρδία και στο Βένετο, οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην συνωστίζονται στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να τηλεφωνούν στον ειδικό, δωρεάν αριθμό που έχει ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ πάνω από τέσσερις χιλιάδες άτομα πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ για τη διάγνωση τυχόν μετάδοσης του ιού.

Παρά τις εκκλήσεις του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε να μην διαδοθεί πανικός, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, και σε πολλές πόλεις της χώρας εστιατόρια και καφέ μπαρ ήταν σχεδόν άδεια την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ