Ο απολογισμός των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κοροναϊο το τελευταίο 24ωρο - Free Sunday
Ο απολογισμός των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κοροναϊο το τελευταίο 24ωρο

Ο απολογισμός των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κοροναϊο το τελευταίο 24ωρο

Σε 52 ανέρχονται οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, η οποία ανακοίνωσε 406 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε έτσι σε 2.715 ως τα μεσάνυχτα της 25ης Φεβρουαρίου, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε τα 78.064.

Όλοι οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Από τα νέα κρούσματα, στην επαρχία καταγράφηκαν τα 401. Τα σύνολα στη Χουμπέι ανέρχονται σε 2.615 νεκρούς εξαιτίας της επιδημίας και 65.187 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Ακόμη, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας ανέφερε ότι 2.422 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν και βρήκαν από τα νοσοκομεία χθες, με το σύνολό τους να φθάνει τους 29.745.

Οι υγειονομικές αρχές του Κουβέιτ ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλα δύο κρούσματα του κοροναϊού σε ανθρώπους που επέστρεψαν στο εμιράτο από το Ιράν, ανεβάζοντας το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον COVID-19 στο Κουβέιτ σε 11.

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλον έναν θάνατο, τον ενδέκατο στη χώρα, καθώς και 169 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, με το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν να ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 1.146.

Από τα νέα κρούσματα που επαληθεύτηκαν χθες Τρίτη, τα 134 εντοπίστηκαν στην πόλη Ντέγκου, όπου έχει την έδρα της μια χριστιανική αίρεση που συνδέεται με την εξάπλωση του ιού στη χώρα, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Η δύναμη του στρατού των ΗΠΑ που είναι ανεπτυγμένη στη Νότια Κορέα ανακοίνωσε εξάλλου το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στις τάξεις της. Πρόκειται για 23χρονο στρατιώτη ο οποίος σταθμεύει στο στρατόπεδο Κάρολ, περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Ντέγκου. Στη συγκεκριμένη πόλη εντοπίζεται το 90% των κρουσμάτων στη χώρα.

Ένας άνδρας 47 ετών από την Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία είναι το 16ο κρούσμα του νέου κινεζικού κοροναϊού Covid-19 στην Γερμανία και το πρώτο στο συγκεκριμένο κρατίδιο. Ο άνδρας έχει βρεθεί ήδη θετικός στον ιό και νοσηλεύεται πλέον στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ, ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων της συζύγου του.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη ένας άνδρα 25 ετών από την περιοχή Γκέπινγκεν, έχει μολυνθεί με τον Covid-19 κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Μιλάνο.

Οι αρχές του Μπαχρέιν ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου ιού αυξήθηκε στα 26, μετά τον εντοπισμό τριών νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA. 
Τα τρία νέα κρούσματα αφορούν γυναίκες από το Μπαχρέιν που έφτασαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανάμα από το Ιράν. 

Εξάλλου και η Ταϊλάνδη κατέγραψε τρία νέα κρούσματα του covid-19, ανεβάζοντας σε 40 τον συνολικό αριθμό των ασθενών στη χώρα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.