Ιαπωνία: Τα σχολεία κλείνουν για ένα μήνα λόγω κορωνοϊού - Free Sunday
Ιαπωνία: Τα σχολεία κλείνουν για ένα μήνα λόγω κορωνοϊού
Οι Ιάπωνες μαθητές θα μείνουν στο σπίτι μέχρι τις αρχές Απριλίου

Ιαπωνία: Τα σχολεία κλείνουν για ένα μήνα λόγω κορωνοϊού

Όλα τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια της Ιαπωνίας θα παραμείνουν κλειστά λόγω κορωνοϊού από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου και μέχρι και το τέλος των εαρινών διακοπών, δηλαδή μέχρι περίπου στις αρχές Απριλίου.

Η ανακοίνωση ήρθε από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σένζο Άμπε έπειτα από συνεδρίαση της ομάδας δράσης που έχει συστήσει η κυβέρνηση για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα πάνω από 800 κρούσματα, ο τρίτος μεγαλύτερος αριθμός μετά την Κίνα και τη Νότιο Κορέα. 

Τα περισσότερα από τα κρούσματα αυτά συνδέονται με το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που παραμένει δεμένο στη Γιοκοχάμα, εν μέσω επικρίσεων για τον χειρισμό της υπόθεσης από την κυβέρνησης, μετά τη μόλυνση εργαζομένων του υπουργείου Υγείας που επιτηρούσαν την καραντίνα στο πλοίο.

Από τα περιστατικά που δεν συνδέονται με το κρουαζιερόπλοιο, τα περισσότερα αφορούν πολίτες που επιστρέφουν από την Κίνα.

Ανησυχία προκαλεί πάντως το γεγονός ότι αρκετά περιστατικά δεν δείχνουν να σχετίζονται με την Κίνα ή το κρουαζιερόπλοιο και ξεφυτρώνουν απροειδοποίητα σε διάφορες περιοχές της χώρας.