H Κίνα προσλαμβάνει πάπιες για να αντιμετωπίσει επιδρομή ακρίδων - Free Sunday
H Κίνα προσλαμβάνει πάπιες για να αντιμετωπίσει επιδρομή ακρίδων
Παπιά: χαριτωμένα βιολογικά όπλα C0

H Κίνα προσλαμβάνει πάπιες για να αντιμετωπίσει επιδρομή ακρίδων

Ένα αχόρταγο βιολογικό όπλο επιστρατεύεται από την Κίνα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σαρωτική επιδρομή ακρίδων στο γειτονικό Πακιστάν.

Περίπου 100.000 πάπιες θα σταλούν στο Πακιστάν αφού ολοκληρωθούν οι πρώτες «δοκιμές» στην κινεζική επαρχία Σινζιάνγκ, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως εξήγησε ο Λου Λιζί, ερευνητής της Ακαδημίας Γεωργικών Επιστημών του Σινζιάνγκ, κάθε παπί μπορεί να καταβροχθίζει πάνω από 200 ακρίδες την ημέρα, συγκριτικά με μόλις 70 ακρίδες την ημέρα για κάθε κοτόπουλο.

«Επιπλέον οι πάπιες μένουν συγκεντρωμένες σε ομάδες, οπότε η διαχείρισή τους είναι πιο εύκολη» είπε ο ειδικός σε κινεζικά μέσα.

Το Πακιστάν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον περασμένο μήνα λόγω της χειρότερης επιδρομής ακρίδων τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Γιγάντια σμήνη που σχηματίστηκαν στην αραβική χερσόνησο λόγω των ασυνήθιστων καιρικών συνθηκών εξαπλώθηκαν τον Ιανουάριο στο Πακιστάν και αφρικανικές χώρες όπως η Αιθιοπία, η Κένυα και η Σομαλία, είχε προειδοποιήσει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

Περίπου 30.000 πάπιες είχαν χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση ανάλογης επιδρομής στην επαρχία Σινζιάνγκ το 2000.