O Τραμπ πιέζει τις φαρμακευτικές εταιρίες για συνεργασία κατά του κοροναϊού, ο οποίος εξαπλώνεται - Free Sunday
O Τραμπ πιέζει τις φαρμακευτικές εταιρίες  για συνεργασία κατά του κοροναϊού, ο οποίος εξαπλώνεται

O Τραμπ πιέζει τις φαρμακευτικές εταιρίες για συνεργασία κατά του κοροναϊού, ο οποίος εξαπλώνεται

Δεσμεύσεις από κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες ότι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη εμβολίου και φαρμάκων για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, εξασφάλισε χθες Δευτέρα ο πρόεδρος Τραμπ, μετά από συνάντηση που είχε με ηγετικά στελέχη των εταιρειών στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ ζήτησε να υπάρξει συνεργασία για να επιταχυνθεί η διαδικασία που θα επιτρέψει να διατεθούν εμβόλιο και σκευάσματα που θα καταστήσουν δυνατή την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 και οι εταιρίες συμφώνησαν κατ' αρχήν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Gilead Sciences Inc, Regeneron Pharmaceuticals Inc, Moderna Inc και GlaxoSmithKline Plc, καθώς και επικεφαλής των διευθύνσεων έρευνας και ανάπτυξης των Pfizer Inc, Johnson & Johnson και Sanofi SA, που εργάζονται για την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2.

Η Pfizer ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι έχει εντοπίσει κάποιες αντιιικές συνθέσεις που μπορεί να είναι αποτελεσματικές και άφησε να εννοηθεί πως μπορεί να αρχίσουν κλινικές δοκιμές τους ως το τέλος του χρόνου.

Συνολικά 125 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό καταγράφηκαν χθες Δευτέρα στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος από την 21η Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές υγειονομικές αρχές.

Οι νέοι θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ανήλθαν σε 3, όλοι στην επαρχία Χουμπέι, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό των θυμάτων σε 2.943, σύμφωνα με τη Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Τα 125 νέα κρούσματα - τα 114 από αυτά εντοπίστηκαν στη Χουμπέι - είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με την Κυριακή (202) και αυξάνουν το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 80.151. Στην μεγαλούπολη Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, καταγράφηκαν οι 24 από τους νέους θανάτους.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιβεβαίωσαν επτά κρούσματα του κοροναϊού μεταξύ πολιτών της χώρας που επέστρεψαν από την Ιταλία, επιτείνοντας την ανησυχία για νέο ξέσπασμα της ασθένειας COVID-19 στη χώρα όπου άρχισε η επιδημία. Τα επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην επαρχία Τζετζιάνγκ (ανατολικά). Πρόκειται για κινέζους υπηκόους που είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία, εξήγησαν οι τοπικές αρχές.

Εξακόσια νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού και τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στη Νότια Κορέα, όπου το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί ανέρχεται πλέον σε 4.812 και ο απολογισμός των θυμάτων έφθασε τους 28 νεκρούς, γνωστοποίησαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό εντοπίστηκε χθες Δευτέρα στο Μαρόκο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για υπήκοο του βασιλείου που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Το υπουργείο Γεωργίας του Μαρόκου ανακοίνωσε χθες την ακύρωση μιας προσεχούς έκθεσης αγροτικών ειδών από τη 14η ως τη 19η Απριλίου, σημαντικού ραντεβού για τον πρωτογενή τομέα στην ήπειρο, προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειες COVID-19.

Οι αρχές του Πακιστάν επιβεβαίωσαν σήμερα ένα νέο κρούσμα του κοροναϊού, εξέλιξη που αυξάνει σε πέντε τον απολογισμό των ανθρώπων που μολύνθηκαν στη χώρα της νότιας Ασίας από την περασμένη εβδομάδα.