H αποχώρηση της Γουόρεν ενισχύει τον Μπάιντεν έναντι του Σάντερς στους Δημοκρατικούς - Free Sunday
H αποχώρηση της Γουόρεν ενισχύει τον Μπάιντεν έναντι του Σάντερς στους Δημοκρατικούς

H αποχώρηση της Γουόρεν ενισχύει τον Μπάιντεν έναντι του Σάντερς στους Δημοκρατικούς

Σε 17 μονάδες αύξησε το προβάδισμα του στους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος, ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν μετά την αποχώρηση της Ελίζαμπεθ Γουόρεν από τη διεκδίκηση του χρίσματος του κόμματος για την προεδρική εκλογή του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Reuters/Ipsos) που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα και δημοσιοποιήθηκαν χθες, ποσοστό 47% των εγγεγραμμένων Δημοκρατικών ψηφοφόρων θα ψήφιζαν για τον Μπάιντεν αν οι εκλογές για την επιλογή προεδρικού υποψηφίου, πραγματοποιούνταν σήμερα στην πολιτεία τους ενώ το 30% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση θα ψήφιζαν τον Σάντερς.

Το ποσοστό του Μπάιντεν είναι αυξημένο κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, από τα αποτελέσματα μιας παρόμοιας δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε πριν από την αποχώρηση της Γουόρεν από την προεκλογική εκστρατεία, την προηγούμενη Πέμπτη.

Μέχρι σημερα, έχουν εκλεγεί 1409 εκλέκτορες, από τους οποίους, ο κ.Μπάιντεν έχει την υποστηριξη 670 εκλεκτόρων, ο κ.Σάντεν 574.

Οι τρεις υποψήφιοι που αποχώρησαν είχαν κερδίσει συνολικά 156 εκλέκτορες και συγκεκριμένα, και η κ.Γουόρεν 69 εκλέκτορες, ο πρώην δημαρχος Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλουμπερκ 61 και ο Πητ Μπουτιγκιεγκ 26.

Το χρίσμα εξακολουθούν να διεκδικούν 9 υποψήφιοι. μόλις δυο, η Έιμι Κλομπουτσαρ και γη Τούλσι Γκάμπαρντ έχουν υποστήριξη 7 και 2 εκλεκτόρων αντίστοιχα.

Ο υποψήφιος του κόμματος πρέπει να έχει την υποστήριξη 1990 εκλέκτορες