Κίνα: Χαλαρώνει η καραντίνα, ανησυχία για νέα κρούσματα - Free Sunday
Κίνα: Χαλαρώνει η καραντίνα, ανησυχία για νέα κρούσματα

Κίνα: Χαλαρώνει η καραντίνα, ανησυχία για νέα κρούσματα

Οι αρχές της πόλης Ουχάν στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε η επιδημία του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο, θα άρουν στις 8 Απριλίου όλους τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που είχαν επιβληθεί στους κατοίκους της έπειτα από περισσότερο από δύο μήνες, ανακοινώθηκε σήμερα.

Στην υπόλοιπη επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν, η άρση των περιορισμών ξεκινά ήδη από αύριο 25 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από την επαρχία ελεύθερα. Το ίδιο θα ισχύσει λίγες ημέρες αργότερα και για την Ουχάν.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αρχικά θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα μόνο όσοι θεωρούνται υγιείς.

Η Ουχάν είχε τεθεί σε καραντίνα στις 23 Ιανουαρίου.

Συναγερμός για νέα κρούσματα

Ανησυχία προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι σήμερα οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν 78 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για ασθενείς που μολύνθηκαν στο εξωτερικό και επέστρεψαν στη χώρα τους, εξέλιξη που μεγαλώνει την ανησυχία για ένα νέο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας. 

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Κίνας, άλλοι επτά ασθενείς υπέκυψαν, ενώ όλοι οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην Ουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας. Εκεί εντοπίστηκε κι ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα, το πρώτο μετά από πέντε συνεχόμενες μέρες που δεν είχε καταγραφεί κανένα.