Η Ντάουνινγκ Στριτ καθησυχάζει για τον Τζόνσον, αλλά η Daily Mail γράφει ότι παίρνει θεραπεία οξυγόνου - Free Sunday
Η Ντάουνινγκ Στριτ καθησυχάζει για τον Τζόνσον, αλλά η Daily Mail γράφει ότι παίρνει θεραπεία οξυγόνου

Η Ντάουνινγκ Στριτ καθησυχάζει για τον Τζόνσον, αλλά η Daily Mail γράφει ότι παίρνει θεραπεία οξυγόνου

Καθησυχαστική εμφανίζεται το πρωθυπουργικό γραφείο της Βρετανίας για την κατάσταση της υγείας πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, όμως σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, o βρετανός πρωθυπουργός λαμβάνει θεραπεία οξυγόνου.

Πήγες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο κ.Τζονσον ο οποίος χθες, δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, εισήχθη στο νοσοκομείο με σύσταση του γιατρού του για περαιτέρω εξετάσεις καθώς παρουσίαζε από την Παρασκευή, με επίμονα συμπτώματα της μόλυνσης και συγκεκριμένα υψηλό πυρετό, «ρίσκαρε την υγεία του» εξακολουθώντας το διάστημα της ανάρρωσής του να εργάζεται με πυρετώδη ρυθμό.

«Ο πρωθυπουργός βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του Τζόνσον. «Πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο».ανέφερε κυβερνητική πηγή, από την Ντάουνινγκ Στριτ, την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία της Βρετανίας, ενώ ο Υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, διαβεβαίωσε πως ο κ.Τζόνσον ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου, πρόκειται για «προληπτικό μέτρο καθώς ο πρωθυπουργός δεν είναι επείγον περιστατικό και παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης αν και της σημερινής συνεδρίασης του κυβερνητικού κλιμακίου το οποίο χειρίζεται την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού, θα προεδρεύσει ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο Μπόρις Τζόνσον, 55 ετών, έγινε ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δύναμης που ανακοίνωσε πως προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, την 27η Μαρτίου. Τέθηκε σε απομόνωση σε διαμέρισμα της πρωθυπουργικής κατοικίας.