Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τα χθεσινά ιστορικά χαμηλά της τιμής του - Free Sunday
Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τα χθεσινά ιστορικά χαμηλά της τιμής του

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τα χθεσινά ιστορικά χαμηλά της τιμής του

Την απόφαση του να αγοράσει 75 εκατομμύρια βαρέλια αργού και να τα προσθέσει στο στρατηγικό απόθεμα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έτσι ώστε να αξιοποιήσει την ιστορική πτώση των τιμών του πετρελαίου.

«Θα ανεφοδιάσουμε πλήρως το στρατηγικό μας απόθεμα πετρελαίου», δήλωσε ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στον Λευκό Οίκο αναφερόμενος τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, διευκρινίζοντας πως η κυβέρνησή του θα αγοράσει «ως και 75 εκατομμύρια βαρέλια» για να το καλύψει πλήρως.

Σήμερα, η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI) προς παράδοση τον Μάιο ανερχόταν λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς στο 0,56 δολάριο, έναντι των -37,63 δολαρίων, της τιμής χωρίς ιστορικό προηγούμενο στην οποία είχε κλείσει χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Χθες οι τιμές ορισμένων ειδών αμερικανικού αργού υποχώρησαν μάλιστα κάτω από το μηδέν - με άλλα λόγια, οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών πληρώνουν τους πελάτες τους για να αγοράσουν.

Η διαπραγμάτευση των συμβολαίων παράδοσης για τον Μάιο τερματίζεται σήμερα.