Ισπανία: Τα παιδιά θα βγουν για βόλτα έπειτα από 6 εβδομάδες - Free Sunday
Ισπανία: Τα παιδιά θα βγουν για βόλτα έπειτα από 6 εβδομάδες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισπανία: Τα παιδιά θα βγουν για βόλτα έπειτα από 6 εβδομάδες

Η ισπανική κυβέρνηση προχωρά σε μικρή χαλάρωση της αυστηρής καραντίνας που έχει επιβάλει στη χώρα επιτρέποντας στα παιδιά να βγαίνουν από το σπίτι τους, όμως μονάχα για να συνοδεύουν έναν ενήλικα στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο.

Δεν τίθεται, επομένως, ζήτημα να βγουν οι μικροί Ισπανοί για μια βόλτα, για σύντομο χρονικό διάστημα, κοντά στο σπίτι τους, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τη χαλάρωση του μέτρου ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, όμως αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τις προϋποθέσεις.

«Από τις 27 Απριλίου, οι κάτω των 14 ετών θα μπορούν να συνοδεύουν έναν ενήλικο στις μετακινήσεις που επιτρέπονται ήδη στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (...) για να πάνε, για παράδειγμα, στο σούπερ μάρκετ, το φαρμακείο, την τράπεζα», εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπουργός Οικονομικών Μαρία Χεσούς Μοντέρο, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.

«Πρόκειται για μια μερική χαλάρωση, καθώς πρέπει να επιμείνουμε στο γεγονός ότι προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε μια ολίσθηση στη μάχη εναντίον του ιού» επισήμανε.

«Αυτές οι έξοδοι πρέπει να είναι ελεγχόμενες, να σέβονται με σχολαστικό τρόπο τους κανόνες υγιεινής και αποστάσεων, απευθύνουμε έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των γονέων», τόνισε η Ισπανίδα υπουργός.

Η Ισπανία, τρίτη σφοδρά πληγείσα χώρα παγκοσμίως από τον νέο κορονοϊό, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ιταλία, βρίσκεται από τις 14 Μαρτίου σε πολύ αυστηρή καραντίνα, η οποία αναμένεται να παραταθεί από το κοινοβούλιο έως και την 9η Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ