Ιταλία: Εθελοντές στον δρόμο θα επιτηρούν τις αποστάσεις - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Ιταλία: Εθελοντές στον δρόμο θα επιτηρούν τις αποστάσεις

Ιταλία: Εθελοντές στον δρόμο θα επιτηρούν τις αποστάσεις

Η Ιταλική κυβέρνηση αναζητά 60.000 εθελοντές για να βοηθήσουν  στην  τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας  που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση σε δρόμους, εστιατόρια και παραλίες.  Την επιλογή των εθελοντών θα αναλάβει η Πολιτική Προστασία της χώρας  και η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως στους πολίτες που βρίσκονται στο Ταμείο Ανεργίας ή λαμβάνουν οικονομικά βοηθήματα από το δημόσιο.

Οι εθελοντές  θα βοηθούν ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες και  θα πρέπει να συμβάλλουν κυρίως στην τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας σε πόλεις και μικρά και μεγάλα θέρετρα της Ιταλίας, ώστε να αποφεύγονται-κατά το δυνατόν- οι επικίνδυνοι συνωστισμοί που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

«Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή ,  όσοι πολίτες το επιθυμούν, πρέπει να δώσουν ένα χέρι βοήθειας στην χώρα μας», δήλωσε ο Φραντσέσκο Μπότσια,  υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε. «Στην κρίσιμη αυτή φάση,  στην οποία προσπαθούμε να συνυπάρξουμε με τον ιό, αναθέτουμε την προστασία των πόλεών μας και στους εθελοντές», συμπλήρωσε ο Αντόνιο Ντεκάρο, πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων και δήμαρχος του Μπάρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ