H Ισπανία αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των θανάτων - Free Sunday
H Ισπανία αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των θανάτων

H Ισπανία αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των θανάτων

Σε αναθεώρηση προς τα κάτω του συνολικού αριθμού των θανάτων από την πανδημία COVID-19 προχώρησε η Ισπανία, η οποία ανακοίνωσε ότι τα θύματα ανέρχονται σε 26834, κατά 918 λιγότερα από ό, τι ήταν την Κυριακή.

«Διορθώνουμε τα στοιχεία, επικυρώνοντας τα νέα δεδομένα όπως σας είχα πει. Εξαλείφουμε διπλές εγγραφές ανθρώπων που είχαν καταγραφεί ως νεκροί, διότι νοσηλεύτηκαν ως πιθανά κρούσματα κορονοϊού. Οι μονάδες τους κατέγραψαν ως περιπτώσεις ύποπτες ή πιθανές για κορονοιό, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Ναι, είναι αλήθεια ότι ενδεχομένως να υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση ενημέρωσης στις νέες βάσεις δεδομένων», είπε ο διευθυντής του κέντρου εκτάκτων υγειονομικών αναγκών Φερνάντο Σιμόν.

Πριν από λίγες ημέρες, τα στατιστικά δεδομένα είχαν διορθωθεί προς τα πάνω προσθέτοντας ξαφνικά σχεδόν επτακόσιους θανάτους στην Καταλονία που με βάση τα στοιχεία δεν είχαν καταμετρηθεί.

Όσον αφορά την τελευταία ημερήσια ενημέρωση, το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε 50 νέους θανάτους από την Covid-19, στην ένατη κατά σειρά ημέρα όπου ο ημερήσιος απολογισμός νεκρών στη χώρα κυμαίνεται κάτω του 100.

Η αναθεώρηση των στοιχείων για τους νεκρούς έρχεται ταυτόχρονα με την έναρξη της μερικής άρσης του lockdown στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και σε μεγάλο μέρος της επαρχίας Καστίλη και Λεόν.

Ταυτόχρονα η Ισπανία θα άρει την υποχρέωση για τους ξένους τουρίστες να μπαίνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες από την 1η Ιουλίου σε μια προσπάθεια να κινήσει το ισπανικό τουριστικό προϊόν και να σώσει μια σεζόν που μέχρι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα φάνταζε νεκρή.