To Twitter προειδοποιεί για fake αναρτήσεις του προέδρου Τραμπ - Free Sunday
To Twitter προειδοποιεί για fake αναρτήσεις του προέδρου Τραμπ

To Twitter προειδοποιεί για fake αναρτήσεις του προέδρου Τραμπ

Παρέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές καταλόγισε στο twitter, ο πρόεδρος Τραμπ, μετά τον χαρακτηρισμό ως παραπλανητικών, που οι διαχειριστές του συστήματος επιφύλαξαν για δυο αναρτήσεις του.

Ο πρόεδρος Τραμπ με δύο νέες αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό κατηγόρησε την διεύθυνση του ιστότοπου ότι απειλεί την «ελευθερία του λόγου».

«Εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!», έγραψε ο Τραμπ, σύμφωνα με τον οποίο «ο Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020» και «καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πληκτρολογώντας τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση.

Το Twitter είχε τοποθετήσει ειδική σήμανση σε νήμα αναρτήσεων του Αμερικανού προέδρου για τις επιστολικές ψήφους, προτρέποντας τους αναγνώστες του να «ενημερωθούν για τα γεγονότα», παραπέμποντάς τους σε σελίδα με υλικό που αντικρούει τον ισχυρισμό του Τραμπ πως οι επιστολικές ψήφοι μέσω ταχυδρομείου είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και αποτελούν μέρος σχεδίου να γίνει «εκλογική νοθεία», προκειμένου ο αρχηγός του κράτους να ηττηθεί στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου.