Διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον, ταραχές στη Ν.Υόρκη, δυσκολίες Τραμπ με τον στρατό - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον, ταραχές στη Ν.Υόρκη, δυσκολίες Τραμπ με τον στρατό

Διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον, ταραχές στη Ν.Υόρκη, δυσκολίες Τραμπ με τον στρατό

Συνεχίζονται σε δεκάδες μεγάλες πόλεις στις ΗΠΑ, οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, 46χρονου Αφροαμερικανού, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη την περασμένη Δευτέρα.

Στη συνοικία Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, λενας πολίτης έχασε τη ζωή του και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών χθες Τρίτη μετά τις ι το βράδυ,, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο άνδρας φέρεται να άνοιξε πυρ περί τις 21:00 εναντίον δύο προσώπων με αποτέλεσμα, αστυνομικοί να σπεύσουν στο σημείο, να τον πυροβολήσουν και να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Η κατάσταση τη νύχτα στη Νέα Υόρκη ήταν εξαιρετικά τεταμένη και η αστυνομία συνέλαβε σχεδόν 700 ανθρώπους εν μέσω ταραχών στο κέντρο του Μανχάταν.

Στην Ουάσιγκτον εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν ξανά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε για να αποκατασταθεί η τάξη στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ και διαδήλωσαν ειρηνικά με συνθήματα όπως «αυτό είναι το πρόσωπο της δημοκρατίας», ή «δεν θα φύγουμε».

Διαδηλωτές εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά στον καινούργιο φράκτη που τους εμποδίζει να μπουν σε ένα πάρκο έξω από το κτίριο της αμερικανικής προεδρίας όπου οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων χθες ώστε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να μπορέσει τα πόδια σε μια εκκλησία που υπέστη μικρές φθορές και να φωτογραφηθεί κρατώντας ένα αντίτυπο της Αγίας Γραφής.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι μετέφερε 1.600 στελέχη του στρατού ξηράς σε «ενεργή υπηρεσία» σε «στρατιωτικές βάσεις» της περιφέρειας της Ουάσινγκτον, αλλά όχι «μέσα» στην Ουάσινγκτον.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως οι στρατιωτικοί έχουν τεθεί σε «υψηλό επίπεδο συναγερμού», αλλά διευκρίνισε ότι δεν «συμμετέχουν» σε επιχειρήσεις των πολιτικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου.