ΚΙΝΑΛ: Τα έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν τη σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
ΚΙΝΑΛ: Τα έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν τη σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

ΚΙΝΑΛ: Τα έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν τη σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ

Το Κίνημα Αλλαγής αισθάνεται δικαιωμένο τόσο για την διαβίβαση στην Προανακριτική Επιτροπή των 8 εγγράφων από το FBI, από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή όσο και από το περιεχόμενό τους. Όπως εξήγησε ο γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου κατά την διάρκεια της διαδικτυακής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τα έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν την πολιτική σκευωρία που είχε στηθεί από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος των πολιτικών της αντιπάλων. Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου αποκαλύπτεται για ποιο λόγο η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αρνείτο επίμονα να τα παραδώσει. «Καταρρίπτεται ο ισχυρισμός που επικαλέστηκε ότι ήταν απόρρητα επειδή είναι διαβαθμισμένα ενώ πρόκειται για το αντίθετο. Αποδεικνύεται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας από την Εισαγγελέα Διαφθοράς», τόνισε και δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής αποδεικνύεται πως είχε δίκιο όταν ζήτησε να καταθέσει ανωμοτί.

Ο γραμματέας της Κ.Ο επεσήμανε ότι το FBI αναφέρει ότι δεν έχει στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα που είχε ζητήσει η εισαγγελέας Διαφθοράς και υπογραμμίζεται πως στέλνει όσες πληροφορίες συγκέντρωσε αν θέλουν οι ελληνικές αρχές να αξιοποιήσουν στις έρευνές τους. Πρόσθεσε ότι προκύπτει ακόμη ο τρόπος με τον οποίο επιλέγησαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι οποίοι είναι στελέχη της Novartis.

Επίσης, εκτίμησε πως όλη η μεθόδευση αποσκοπούσε στην πολιτική ομηρία των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και στο κουκούλωμα του σκανδάλου του φαρμάκου. «Δεν τους ενδιέφερε να το ερευνήσουν αλλά θέλησαν να βάλλουν στον τοίχο το ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά με τη παραπομπή του κ Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, ο Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε χαρακτηριστικά: Μακριά από εμάς που τα έχουμε υποστεί αυτά. Θέλουμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Το Δικαστικό Συμβούλιο που είναι εγγύηση για να μην υπάρξουν πολιτικές διώξεις θα πάρει τις αποφάσεις».

Την ενημέρωση του ΚΙΝΑΛ απασχόλησε η επιθετικότητα της Τουρκίας για την οποία ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος του κόμματος υπογράμμισε πως «οποιαδήποτε λέξη και πράξη της Τουρκίας θα πρέπει να απαντάται αντίστοιχα από την ελληνική πλευρά».

Για την ένταση και τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι κάθε προοδευτικός πολίτης είναι απέναντι στη βία και τον ρατσισμό και ασφαλώς απέναντι στον διχασμό που καλλιεργεί ο πρόεδρος Τράμπ.

Τέλος, ο επικεφαλής του Τομέα Οικονομικών Γιάννης Κουτσούκος, πρώην βουλευτής, ενημέρωσε για τις επόμενες ενέργειες του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τα 10.119 ακίνητα για το οποία το ΣτΕ απεφάνθη ότι δεν μπορούν να εκχωρηθούν στο Υπερταμείο επισημαίνοντας την ευόδωση των προσπαθειών που είχε κάνει από τη προηγούμενη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής. Ανακοίνωσε ότι θα ξανακαταθέσει την πρόταση νόμου για αλλαγή του τρόπου ορισμού της ηγεσίας του Υπερταμείου- να γίνεται από την Βουλή κι όχι από τους δανειστές- και εξέφρασε την διαφωνία του ΚΙΝΑΛ σε κάθε εκχώρηση σχετικά με το νερό και την ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ