Η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει και ο Τραμπ ξεκινάει τα προεκλογικά μπαλκόνια - Free Sunday
Η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει και ο Τραμπ ξεκινάει τα προεκλογικά μπαλκόνια

Η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει και ο Τραμπ ξεκινάει τα προεκλογικά μπαλκόνια

Τη διοργάνωση νέων προεκλογικών συγκεντρώσεων σε τέσσερις Πολιτείες: την Φλόριντα, την Αριζόνα, την Βόρεια Καρολίνα και την Οκλαχόμα, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου δεν έκρυψε ποτέ την ανυπομονησία του για την επανέναρξη των προεκλογικών του συγκεντρώσεων που σταμάτησαν τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η προεκλογική του ομάδα δεν παρείχε σε αυτό το στάδιο καμία ένδειξη για τις συνθήκες υγιεινής υπό τις οποίες θα διοργανωθούν αυτές οι μεγάλες συγκεντρώσεις για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού. Χθες καταγράφηκαν στις ΗΠΑ 982 νεοι θάνατοι, ανεβάζοντας το σύνολο στις 115.000,

Η επανέναρξη συμπίπτει με την εκτίμηση του οικονομικού Συμβούλου του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική οικονομία φαίνεται να πέρασε ένα σημείο καμπής αφότου βυθίστηκε με γρήγορους ρυθμούς σε ύφεση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού πριν από περίπου τρεις μήνες.

«Το χρηματιστήριο προμηνύει μια ανοδική πορεία στην οικονομία», είπε ο Κούντλοου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, επικαλούμενος το πρόσφατο ράλι της Γουόλ Στριτ και μια σειρά δεικτών που όπως ανέφερε είναι ενδεικτικοί της οικονομίας.

Η έκθεση για τις κυβερνητικές θέσεις εργασίας που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή έδειξε απροσδόκητα ότι το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ μειώθηκε τον Μάιο ενώ οι επιχειρήσεις πρόσθεσαν θέσεις εργασίας.

Ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Τραμπ είπε στο CNBC ότι αναμένει πως οι επερχόμενες εκθέσεις για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα δείχνουν επίσης μια ισχυρή εικόνα.

Παρά τις θετικές ενδείξεις, ο Λευκός Οίκος και βουλευτές συνεχίζουν να συζητούν έναν ακόμη γύρο χρηματοδοτήσεων για την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης. Ο οικονομικός σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο πως «υπάρχουν πολλές επιλογές».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «ψάχνουμε πολύ προσεκτικά» ένα είδος μπόνους για επιστροφή στην εργασία ή πίστωσης για τους εργαζόμενους.

Η αμερικανική οικονομία ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη επέκτασή της στην Ιστορία τον Φεβρουάριο και εισήλθε σε ύφεση ως αποτέλεσμα της πανδημίας, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Οικονομικής Έρευνας, έναν ιδιωτικό όμιλο που καθορίζει τους επιχειρηματικούς κύκλους των ΗΠΑ.