Βελγική αστυνομική αυθαιρεσία καταγγέλλει Γερμανίδα ευρωβουλευτής αφρικανικής καταγωγής - Free Sunday
Βελγική αστυνομική αυθαιρεσία καταγγέλλει Γερμανίδα ευρωβουλευτής αφρικανικής καταγωγής

Βελγική αστυνομική αυθαιρεσία καταγγέλλει Γερμανίδα ευρωβουλευτής αφρικανικής καταγωγής

Την διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την καταγγελία της αφρικανικής καταγωγής γερμανίδας ευρωβουλευτού, Πιερέτ Χερζεμπέργκερ-Φοφανά ότι έπεσε θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε η αστυνομία του Βελγίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου ζήτησε εξηγήσεις από τις βελγικές αρχές για το συμβάν ενώ η αστυνομία υποστηρίζει όμως πως μόλις έγινε ο έλεγχος των εγγράφων που είχε μαζί της η ευρωβουλευτής της επετράπη να φύγει και αρνείται πως ασκήθηκε βία ή πως υπήρξε επιθετική συμπεριφορά των αστυνομικών εναντίον της.

«Την ώρα που έφευγα από τον σιδηροδρομικό σταθμό είδα 9 αστυνομικούς να παρενοχλούν 2 νεαρούς μαύρους. Είχα το κινητό μου και τράβηξα μια φωτογραφία, κάτι που είναι νόμιμο. Οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος μου και άρπαξαν το κινητό από τα χέρια. Οι 4 με έσπρωξαν στον τοίχο. Άρπαξαν την τσάντα μου. Με ακινητοποίησαν και ένας αστυνομικός ήθελε να μου κάνει σωματική έρευνα. Μου φέρθηκαν με ταπεινωτικό τρόπο», ανέφερε η ίδια εμφανώς φορτισμένη και στη συνέχεια δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.