Ο Τραμπ χάνει πανηγυρικά στην αντιμετώπιση του ρατσισμού - Free Sunday
Ο Τραμπ χάνει πανηγυρικά στην αντιμετώπιση του ρατσισμού

Ο Τραμπ χάνει πανηγυρικά στην αντιμετώπιση του ρατσισμού

Διαφορά 22 μονάδων έχει ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην ερώτηση για την ρατσιστική βία και την αστυνόμευση σε
δημοσκόπηση των Harvard CAPS-Harris Poll, σύμφωνα με την οποία το 61% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο 77χρονος Μπάιντεν θα ήταν καλύτερος στην διαχείριση των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνόμευσης, σε σύγκριση με το 39% που αποσπά ο 74χρονος Τραμπ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση:

  • το 62% των ψηφοφόρων, ο Μπάιντεν θα έκανε καλύτερη δουλειά για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα, ύστερα από εβδομάδες βίαιων διαδηλώσεων με αφορμή το θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.
  • το 53% των Αμερικανών ψηφοφόρων, θεωρεί ότι σε ότι αφορά την επιβολή «νόμου και τάξης», ο υποψήφιος με το κόμμα των Δημοκρατικών, θεωρείται πιο αποτελεσματικός σε σχέση με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο (47%).
  • Το 53% τάσσεται κατά της πολιτικής Τραμπ σε ότι αφορά τις διαδηλώσεις
  • το 57%, θεωρεί πως ο Τραμπ έπραξε σωστά επιστρατεύοντας την Εθνοφρουρά για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον.
  • To 43% των Αμερικανών θεωρεί ικανοποιητική την στρατηγική Τραμπ σε ότι αφορά το θέμα του ρατσισμού και την αστυνόμευση.