Στην εντατική δηλητηριασμένος ο αντίπαλος του Πούτιν - Free Sunday
Στην εντατική δηλητηριασμένος ο αντίπαλος του Πούτιν

Στην εντατική δηλητηριασμένος ο αντίπαλος του Πούτιν

Στην εντατική της τοξικολογικής μονάδας των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου του Ομσκ, στην Σιβηρία, νοσηλεύεται ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος, όπως δηλώνει σήμερα εκπρόσωπός του σε μήνυμά της στο Twitter, φαίνεται ότι δηλητηριάστηκε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Κίρα Γιάρμις, ο Αλεξέι Ναβάλνι βρισκόταν σε πτήση από τη Σιβηρία για τη Μόσχα όταν το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω της αιφνίδιας επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.

"Πιστεύουμε ότι ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε με κάτι που ανακατεύτηκε με το τσάι του. Δεν ήπιε τίποτε άλλο σήμερα το πρωί", είπε η εκπρόσωπός του, η οποία διευκρίνισε ότι "οι γιατροί δήλωσαν ότι το δηλητήριο απορροφήθηκε γρήγορα μέσω του ζεστού ροφήματος".

Η εισαγωγή του Ναβάλνι στην εντατική της τοξικολογικής μονάδας των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου του Ομσκ, στην Σιβηρία, επιβεβαιώθηκε και από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Ο 44χρονος δικηγόρος έχει υποστεί κι άλλες επιθέσεις στο παρελθόν. ενώ οι υποστηρικτές του και οι οικογένειές τους υφίστανται διώξεις και αστυνομικές πιέσεις σε όλη τη Ρωσία.