Ήπιες παρενέργειες στις δοκιμές του εμβολίου της PFIZZER - Free Sunday
Ήπιες παρενέργειες στις δοκιμές του εμβολίου της PFIZZER

Ήπιες παρενέργειες στις δοκιμές του εμβολίου της PFIZZER

Ήπιες έως μέτριες παρενέργειες είχαν ορισμένοι συμμετέχοντες στις δοκιμές τελικού σταδίου του πειραματικού εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer για το νέο κορονοϊό,.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε ενημέρωσή της προς τους επενδυτές, περισσότερα από 12.000 άτομα έχουν λάβει μια δεύτερη δόση του εμβολίου.

Η Pfizer έχει ήδη προσλάβει περισσότερους από 29.000 εθελοντές, που θα φθάσουν τελικά τους 44.000 για να δοκιμαστεί το εμβόλιο που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία BioNTech.

Μια ανεξάρτητη επιτροπή που παρακολουθεί την πορεία της δοκιμής, η οποία περιλαμβάνει τη χορήγηση εικονικού εμβολίου (πλασίμπο) για λόγους σύγκρισης, μπορεί να συστήσει τη διακοπή της οποιαδήποτε στιγμή, αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Είχε προηγηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου η προσωρινή αναστολή των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca-Οξφόρδης λόγω σοβαρών παρενεργειών σε ένα μόνο Βρετανό εθελοντή. Τη Δευτέρα οι δοκιμές άρχισαν ξανά μετά το «πράσινο φως» στη Βρετανία, αλλά όχι ακόμη στις ΗΠΑ.