Ο Τραμπ ήξερε ότι ήταν θετικός αλλά το έκρυψε, γράφει η Wall Street Journal - Free Sunday
Ο Τραμπ ήξερε ότι ήταν θετικός αλλά το έκρυψε, γράφει η Wall Street Journal

Ο Τραμπ ήξερε ότι ήταν θετικός αλλά το έκρυψε, γράφει η Wall Street Journal

Θετικό ήταν το rapid τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο πρόεδρος Τραμπ, όταν η στενή του συνεργάτιδα στον Λευκό Οίκο, Χόουπ Χικ, είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι όταν στη συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο δίκτυο «Fox News», ρωτήθηκε για το εάν μετά την επιβεβαίωση για την Χικς, έχει κάνει ο ίδιος τεστ για το νέο κορωνοϊό, απάντησε, ότι θα κάνει test, ενώ ήδη ήξερε από το απόγευμα της Πέμπτης, ότι είναι θετικός στον ιό.

 

«Θα κάνω τεστ απόψε ή αύριο το πρωί» είχε πει ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ενώ λίγο αργότερα, στη μία το πρωί τα ξημερώματα Παρασκευής, ώρα Αμερικής, έγραψε στο Twitter ότι είχε βρεθεί θετικός στον ιό.

 

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Λευκού Οίκου, το πιο αξιόπιστο τεστ, που εξετάζει ένα δείγμα ρινικού επιχρίσματος, διενεργείται μόνο έπειτα από ένα rapid τεστ που βγαίνει θετικό.

 

Στην περίπτωση του Τραμπ, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο όπως αναφέρει η πηγή της εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία ο Τραμπ ζήτησε επίσης από έναν σύμβουλό του να μην αποκαλύψει το αποτέλεσμα του rapid τεστ που βρέθηκε θετικό.

«Μην το πεις σε κανέναν» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το άτομο του στενού του περιβάλλοντος, γράφει η εφημερίδα.