Ο Τραμπ πήρε εξιτήριο και πέταξε τη μάσκα - Free Sunday
Ο Τραμπ πήρε εξιτήριο και πέταξε τη μάσκα

Ο Τραμπ πήρε εξιτήριο και πέταξε τη μάσκα

Εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου επί τέσσερις ημέρες του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό, πήρε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε στον Λευκό Οίκο.

Μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνο, ο Τραμπ, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, χωρίς μάσκα, επέμεινε να υποβαθμίζει την πανδημία, λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές και παρότυνε τους Αμερικανούς να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία.

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (...). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», προτρέπει ιδίως ο μεγιστάνας στο βίντεο αυτό.

«Είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν, είπε ‘μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας’. Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε ο υπόψήφιος των Δημοκρατικών και πρώην αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εμφανώς οργισμένος, στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10 της Φλόριντας, της πολιτείας όπου συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του. Μιλώντας στο NBC, ο 77χρονος Μπάιντεν, είπε ότι «ειλικρινά δεν εξεπλάγη» από την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ την Παρασκευή ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2, ενώ, ερωτηθείς σχετικά με το προεδρικό βίντεο, δεν έκρυψε την απαρέσκειά του, καθώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου προτρέπει τους Αμερικανούς να «μην ανησυχούν» ενώ «περίπου 210.000 άνθρωποι είναι νεκροί», διορθώνοντας τον απολογισμό στον οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα. «Ελπίζω κανένας να μην νομίσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», επέμεινε ο Μπάιντεν. Είπε ακόμη πως ήλπιζε ο Τραμπ, αφού «πέρασε αυτό που πέρασε», θα έστελνε το σωστό μήνυμα στους Αμερικανούς, ότι δηλαδή «οι μάσκες είναι σημαντικές» και πρέπει να τηρείται ο κανόνας της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.