H γερμανική κοινή γνώμη επιβραβεύει την Μέρκελ και την κυβέρνηση συνασπισμού - Free Sunday
H  γερμανική κοινή γνώμη επιβραβεύει την Μέρκελ και την κυβέρνηση συνασπισμού

H γερμανική κοινή γνώμη επιβραβεύει την Μέρκελ και την κυβέρνηση συνασπισμού

Την αποδοχή των πολιτών κερδίζει ξανά ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία, οι επιλογές του οποίου στη διαχείριση του κορωνοϊού εγκρίνονται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, οι πολίτες δηλώνουν «πολύ ικανοποιημένοι» ή «ικανοποιημένοι» με το έργο της καγκελαρίου σε ποσοστό 74%, το οποίο αποτελεί την καλύτερη επίδοση της κυρίας Μέρκελ στην 15ετή θητεία της.

Στην δεύτερη θέση δημοτικότητας ακολουθεί ο εκ των επίδοξων διαδόχων της καγκελαρίου, υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU), με 65% (+3 από την προηγούμενη μέτρηση), ενώ τρίτος είναι ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς 63% (+11) ο οποίος διαχειρίζεται την πολιτική της οικονομικής ενισχυσης για τους πληττόμενους από τις συνέπειες της πανδημίας.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας (SPD) με 57% (+6) και στην πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ (CDU) με 55% (+8).

Στην έβδομη θέση είναι ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, με 33% (-1 από τον Σεπτέμβριο), ο οποίος είναι ο μόνος από τους πολιτικούς που κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας είδε το ποσοστό δημοτικότητάς του να μειώνεται και μάλιστα την ίδια ώρα που στους ψηφοφόρους του κόμματος του, η αποδοχή της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού φθάνει στο 85%, δεκαοκτώ μονάδες πάνω από τον μέσο όρο της χώρας, που είναι στο 67%.

Οι ψηφοφόροι της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) απορρίπτουν την κυβερνητική πολιτική σε ποσοστό 87%.