Από τη Μεσσηνία, η εκπρόσωπος τύπου του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο - Free Sunday
Από τη Μεσσηνία, η εκπρόσωπος τύπου του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Από τη Μεσσηνία, η εκπρόσωπος τύπου του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Την 42χρονη ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι επέλεξε ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ως εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να εργάζομαι ξανά για τον Τζο Μπάιντεν, έναν άνδρα που εκπροσώπησα τα χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα-Μπάιντεν και παρακολούθησα να συμβάλει καίρια στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανοικοδόμηση των σχέσεών μας με τους εταίρους μας, αλλά και να εμποτίζει με ενσυναίσθηση και ανθρωπιά κάθε σύσκεψη στην οποία ήμουν παρούσα» έγραψε σε ανάρτησή της η κ. Ψάκι μετά την ανακοίνωση της αναθεσης των καθηκόντων.

Η Τζεν Ψάκι, έχει γενννηθεί την 1η Δεκεμβρίου του 1978 στο Κονέκτικατ αλλά από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη, έλκει την καταγωγή της από τη Μεσσηνία, Από το 2015 έως το 2017 κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου ενώ προηγουμένως, ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ κατείχε διάφορες σημαντικές θέσεις επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο στην προεδρία Ομπάμα και παλαιότερα είχε εργασθεί και ως αναλύτρια για το CNN.

Είναι παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια με τον Γκρέγκορι Μέτσερ, οικονομικό υποδιευθυντή της Επιτροπής για την προεκλογική Εκστρατεία υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το Κογκρέσο, και έχουν μαζί δύο παιδιά. Η πολιτική σύμβουλος είναι μία από τις επτά γυναίκες που θα κατέχουν τις ανώτερες θέσεις στην ομάδα επικοινωνίας του Μπάιντεν. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά, όλα τα άτομα που θα είναι επιφορτισμένα με το απαιτητικό έργο να επικοινωνούν τις αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, θα είναι γυναίκες.