O Ερντογάν προεξοφλεί κυρώσεις από την ΕΕ και δυσφορεί με τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ - Free Sunday
O Ερντογάν προεξοφλεί κυρώσεις από την ΕΕ και δυσφορεί με τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ

O Ερντογάν προεξοφλεί κυρώσεις από την ΕΕ και δυσφορεί με τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Βέβαιες θεωρεί τις κυρώσεις κατά της χώρας του, ο πρόεδρος Ενρτογάν καθώς, όπως είπε “οι όποιες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας δεν θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τη χώρα του,

Όπως μεταδίδει το Reuters, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο κ.Ερντογάν ανέφερε:«Η ΕΕ επιβάλλει συνεχώς κυρώσεις εναντίον μας από το 1963. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ τίμια. Ποτέ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της. Αλλά περιμέναμε πάντα υπομονετικά και συνεχίζουμε να υπομένουμε. Ας δούμε τι μέτρα θα πάρουν τώρα. Ωστόσο, οι ειλικρινείς και τίμιοι ηγέτες δεν υποστηρίζουν αυτή τη θέση απέναντι στην Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν.

απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροδρόμιο πριν από την μετάβαση του στο Αζερμπαϊτζάν γα τις εκδηλώσεις για τη νίκη επί της Αρμενίας ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «οποιαδήποτε απόφαση για κυρώσεις που θα ληφθεί κατά τη Σύνοδο κορυφής, δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δεν αφορά την Τουρκία» και ατηγόρησε την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο, καθώς όπως ειπε «στην πραγματικότητα αυτοί προσπαθούν συνεχώς να αποφύγουν να καθίσουν στο τραπέζι. Όπως έκαναν και με το κάλεσμα του κυρίου Στόλτενμπεργκ. Για παράδειγμα, υπήρχε περίπτωση να γίνει ένα βήμα μεταξύ της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Αλβανίας [και] δυστυχώς πάλι δεν ήρθαν στο τραπέζι. Κάνουν πολιτική όλο με το ψέμα».

«Εμείς στεκόμαστε όρθιοι. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όσα δικαιώματα έχουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως θα κάνουμε και με τη βόρεια Κύπρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στα ζητήματα αυτά. Όμως αν η Ελλάδα ως γείτονας συμπεριφερθεί έντιμα θα συνεχίσουμε να είμαστε στο τραπέζι», είπε ενώ παράδέχθηκε ότι η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που προβλέπει κυρώσεις στην Τουρκία, «δεν είναι ωραία», όπως και η ρητορική και οι ενέργειες των ΗΠΑ ως προς τις προμήθειες όπλων της Τουρκίας και ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να μιλήσει με τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, μόλις αυτός αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του.