Επιβεβαιώθηκε η εκλογή Μπάιντεν από το Σώμα των Εκλεκτόρων - Free Sunday
Επιβεβαιώθηκε η εκλογή Μπάιντεν από το Σώμα των Εκλεκτόρων

Επιβεβαιώθηκε η εκλογή Μπάιντεν από το Σώμα των Εκλεκτόρων

Επιβεβαίωση της «δύναμης και της ανθεκτικότητας» της αμερικανικής δημοκρατίας, χαρακτήρισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σε ομιλία από το Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ όπου διαμένει, την επιβεβαίωση της νίκης του από το «Σώμα των Εκλεκτόρων».

Λίγο πριν την ομιλία του, Δευτέρα το απόγευμα, στις ΗΠΑ, 2:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, η Καλιφόρνια του είχε δώσει τις 55 ψήφους των εκλεκτόρων της, ξεπερνώντας τις 270 ψήφους που είναι απαραίτητοι για την εκλογή.

Σε όλα τα κέντρα των εκλεκτόρων επικρατούσαν σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για μια τυπική διαδικασία, καθώς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ είχαν ανακοινώσει πως θα διοργάνωναν διαμαρτυρίες έξω από ορισμένες πολιτείες. Στο Μίσιγκαν και στο Ουισκόνσιν, το Καπιτώλιο ήταν κλειστό στο κοινό αλλά όλα κύλησαν ομαλά και δεν διακόπησαν οι διαδικασίες από διαμαρτυρόμενους.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, θα ορκιστεί και θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ την 20ή Ιανουαρίου.Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών συγκέντρωσε αριθμό ρεκόρ ψήφων 81,28 εκατομμύρια, δηλαδή το 51,3%, έναντι 74,22 εκατομμυρίων ψήφων για τον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.