Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου η γνωμοδότηση για την έγκριση του εμβολίου της Astrazeneka στην ΕΕ - Free Sunday
Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου η γνωμοδότηση για την έγκριση του εμβολίου της Astrazeneka στην ΕΕ

Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου η γνωμοδότηση για την έγκριση του εμβολίου της Astrazeneka στην ΕΕ

Με ταχείς ρυθμούς θα εξεταστεί η αίτηση  για την υπό όρους έγκριση χρήσης του εμβολίου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZenaca στην Ευρώπη η οποία υποβλήθηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σήμερα Τρίτη.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή είπε ότι γνωμοδότηση για την υπό όρους έγκριση κυκλοφορίας μπορεί να εκδοθεί μέχρι τις 29 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA, αναφέρεται στη ανακοίνωση του οργανισμού . (https://bit.ly/2XuWmm3)

Ο EMA διευκρινίζει επίσης ότι κατά την συνεχόμενη αξιολόγηση του εμβολίου, επεξεργάσθηκε δεδομένα από τις συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές στην Βρετανία, την Βραζιλία και την Νότια Αφρική. Επιπλέον ενημέρωση παρασχέθηκε από την AstraZeneca έπειτα από αίτημα της CHMP και τα επιπλέον στοιχεία μελετώνται.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι ξεκίνησε η διανομή και παράδοση των πρώτων εμβολίων Covid-19 της εταιρείας στην Ευρώπη ανοσία έναντι της Covid-19 που παρέχει το εμβόλιό της, διαρκεί τουλάχιστον ένα έτος.