Σε υποχώρηση οι Χριστιανοδημοκράτες πριν την αποχώρηση της Μέρκελ - Free Sunday
Σε υποχώρηση οι Χριστιανοδημοκράτες πριν την αποχώρηση της Μέρκελ

Σε υποχώρηση οι Χριστιανοδημοκράτες πριν την αποχώρηση της Μέρκελ

Στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και έναν χρόνο, βρέθηκε η υποστήριξη για τους χριστανοδημοκράτες της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου, στις οποίες, έπειτα από τέσσερις θητείες στην καγκελαρία, δεν θα είναι υποψήφια η καγκελάριος, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το βαυαρικό αδελφό του κόμμα η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) έχασαν 4 ποσοστιαίες μονάδες σε μια εβδομάδα, πέφτοντας στο 29%, δείχνει η δημοσκόπηση του Forsa, καθώς εντείνεται η απογοήτευση από την διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός αυξάνεται στη χώρα.

Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει πέσει η δημοτικότητά τους από το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2020 και έπεται μιας ιστορικής ήττας του κόμματος της Μέρκελ στις περιφερειακές εκλογές που έγιναν σε δύο κρατίδια την Κυριακή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, οι Πράσινοι είχαν τα μεγαλύτερα κέρδη, καθώς η υποστήριξη προς αυτούς αυξήθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στο 21%, ενώ ηοι Σοσιαλδημοκράτες, ο εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, συγκεντρώνουν ποσοστό υποστήριξης 16%.

Ο αντιπρόεδρος των Ελεύθερων Δημοκρατών Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι κάλεσε την Μέρκελ να απομακρύνει υπουργούς.

"Απομένουν μόνον λίγοι μήνες ως τις εκλογές, αλλά η αλλαγή του (Γενς) Σπαν από υπουργός Υγείας θα βοηθούσε να οικοδομηθεί νέα εμπιστοσύνη στο κράτος μεταξύ του πληθυσμού", δήλωσε ο Κουμπίτσκι στο μέσο RND, προσθέτοντας ότι και ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ θα πρέπει να φύγει.