Θάνατος από θρόμβωση μετά από εμβολιασμό με Astrazeneka στον Καναδά - Free Sunday
Θάνατος από θρόμβωση μετά από εμβολιασμό με Astrazeneka στον Καναδά

Θάνατος από θρόμβωση μετά από εμβολιασμό με Astrazeneka στον Καναδά

Τον πρώτο θάνατο ενός ασθενούς από μια σπάνια θρόμβωση μετά την χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca, ανακοίνωσε σήμερα η αρχίατρος της επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά, Ντίνα Χίνσο.

Πρόκειται για μια γυναίκα στα 50 της, τη δεύτερη περίπτωση θρόμβωσης και ο μοναδικός θάνατος έπειτα από 253.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca στην επαρχία, ανέφερε η Χίνσο.

Ο Καναδάς έχει αναφέρει τουλάχιστον πέντε κρούσματα θρόμβωσης έπειτα από την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, αλλά αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας υποστηρίζουν ότι τα οφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca υπερτερούν των πιθανών παρενεργειών.

"Ενώ κάθε θάνατος είναι τραγικός, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι κίνδυνοι θανάτου ή εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων από την COVID-19 παραμένουν πολύ υψηλότεροι σε σχέση με τον κίνδυνο μετά τον εμβολιασμό με το AstraZeneca", πρόσθεσε η ίδια.

Η AstraZeneca δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει.

Ο Καναδάς έχει καταγράψει 1.243.242 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και 24.342 θανάτους, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.\

Τον περασμένο μήνα η επαρχία του Κεμπέκ ανέφερε τον πρώτο θάνατο στον Καναδά ενός ασθενή μετά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.