Διαρροή του covid19 από εργαστήριο της Wuhan δείχνει αμερικανική επιστημονική έκθεση - Free Sunday
Διαρροή του covid19 από εργαστήριο της Wuhan δείχνει αμερικανική επιστημονική έκθεση

Διαρροή του covid19 από εργαστήριο της Wuhan δείχνει αμερικανική επιστημονική έκθεση

Στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση πως ο ιός ενδέχεται να διέρρευσε από εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας είναι εύλογη και αξίζει να ερευνηθεί περαιτέρω, έχει καταλήξει έκθεση για την προέλευση της covid-19 που διεξήγαγε αμερικανικό κρατικό εργαστήριο, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία επικαλείται άτομα που έχουν γνώση του εγγράφου που έχει χαρακτηριστεί απόρρητο.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η έκθεση καταρτίστηκε τον Μάιο του 2020 από το Lawrence Livermore National Laboratory στην Καλιφόρνια, η εκτίμηση των επιστημόνων του οποίου βασίστηκε στη γονιδιακή ανάλυση του νέου κορονοϊού, και δημοσιεύθηκε τους τελευταίους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ ενώ το Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει αναφερθεί ήδη στα αποτελέσματά της έρευνας αυτής στην έκθεσή του για την προέλευση της πανδημίας.

Το εργαστήριο αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο της WSJ.

Μια απόρρητη έκθεση αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών που κυκλοφόρησε όταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Τραμπ ανέφερε ότι τρεις ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν αρρώστησαν τον Νοέμβριο του 2019 και χρειάστηκε να νοσηλευθούν, έχουν δηλώσει αμερικανικές κυβερνητικές πηγές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον Μάιο ότι έχει ζητήσει από τους συμβούλους του να βρουν απαντήσεις στο ζήτημα της προέλευσης του SARS-CoV-2.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών εξετάζουν δύο πιθανά σενάρια: ότι ο ιός προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο ή από την επαφή ενός ατόμου με ένα μολυσμένο ζώο, όμως δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, είχε δηλώσει ο Μπάιντεν.