Mossack Fonseca: Μας χάκαραν... - Free Sunday
Mossack Fonseca: Μας χάκαραν...

Mossack Fonseca: Μας χάκαραν...

Η Mossack Fonseca, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των Panama Papers για τους φορολογικούς παραδείσους, δηλώνει ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης από διακομιστές στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι δεν εσωτερική η διαρροή των 11 εκατομμυρίων εγγράφων με τα μυστικά των offshore και επιτιθέμενη στον Τύπο.

«Έχουμε μία τεχνική έκθεση, η οποία λέει ότι πέσαμε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης από διακομιστές» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα, διευθυντής και συνιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας, λέγοντας επίσης ότι τη Δευτέρα «κατατέθηκε μήνυση στην εισαγγελία».

«Κανείς δεν μιλάει για την ηλεκτρονική επίθεση», μολονότι «αυτό είναι το μόνο έγκλημα που έχει διαπραχθεί», κατά τον ίδιο.

Ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα εξέφρασε επίσης την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις που έγιναν βάσει των 11,5 εκατομμυρίων εγγράφων που αποσπάστηκαν από το σύστημα πληροφορικής της εταιρείας του επικεντρώθηκαν στους πιο διάσημους από τους πελάτες της, περιφρονώντας, σύμφωνα με τον ίδιο, τον σεβασμό στην ιδιωτική ζωή.

«Δεν το καταλαβαίνουμε. Ο κόσμος βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα του να αποδεχθεί ότι η ιδιωτική ζωή δεν αποτελεί πλέον ανθρώπινο δικαίωμα» σχολίασε.