Επτά στους δέκα ενήλικες στην ΕΕ έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου - Free Sunday
Επτά στους δέκα ενήλικες στην ΕΕ έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου

Επτά στους δέκα ενήλικες στην ΕΕ έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου

Στo 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ υπολόγισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, οσους έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Η κυρία Φον Ντερ Λάιεν εξέφρασε την ικανοποίηση της για το ότι ο στόχος επετεύχθη και σημείωσε ότι το ποσοστό των ενηλίκων που είναι πλήρως εμβολιασμένο ανέρχεται στο 57%.

"Στόχος μας ήταν να προστατεύσουμε το 70% των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου τον Ιούλιο. Σήμερα έχουμε επιτύχει αυτόν τον στόχο. Και το 57% των ενηλίκων έχει ήδη την πλήρη προστασία του διπλού εμβολιασμού. Αυτά τα στοιχεία θέτουν την Ευρώπη μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών. Η προληπτική διαδικασία ήταν πολύ επιτυχημένη - αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Η παραλλαγή Δέλτα είναι πολύ επικίνδυνη. Καλώ λοιπόν όλους αυτούς που έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν. Για τη δική τους υγεία και για την προστασία άλλων. Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρέχει επαρκή ποσότητα εμβολίων», προσέθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Aπό την πλευρά της, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε ότι «αυτό είναι ένα βασικό ορόσημο στο έργο μας κατά της πανδημίας, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν γρήγορα».