Απαγορεύσεις σε μη εμβολιασμένους ανακοίνωσαν Κουβέιτ και Ουάσιγκτον Ποστ. - Free Sunday
Απαγορεύσεις σε μη εμβολιασμένους ανακοίνωσαν Κουβέιτ και Ουάσιγκτον Ποστ.

Απαγορεύσεις σε μη εμβολιασμένους ανακοίνωσαν Κουβέιτ και Ουάσιγκτον Ποστ.

Μέτρα ενίσχυσης του εμβολιασμού ανακοίνωσαν χθες το Κουβέιτ και η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του εμιράτου του Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι μόνον οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό από την 1η Αυγούστου. Από το μέτρο εξαιρούνται τα παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό του υπουργείου Υγείας που βεβαιώνει ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν και οι έγκυες.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Κουβέιτ, το οποίο έχει καταγράψει 2.300 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε σύνολο σχεδόν 400.000 κρουσμάτων ανέφερε πως όλοι όσοι αφίκνυνται στο εμιράτο θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ PCR για τον SARS-CoV-2 προτού επιβιβαστούν στις πτήσεις και δεν θα πρέπει να παρουσιάζουν συμπτώματα και θα παραμένουν σε καραντίνα για επτά ημέρες ή θα κάνουν τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης με αρνητικό αποτέλεσμα πριν τους παραχωρηθεί ελευθερία κίνησης.

Η διοίκηση της εφημερίδας Washington Post ανακοίνωσε οτι ολοι οι εργαζόμενοι θα υποχρεούνται να υποβάλουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού τους για την COVID-19 ώστε να συνεχίζουν να δουλεύουν. Εξαιρέσεις προβλέπονται για ιατρικούς λόγους ή εξαιτίας θρησκευτικών πεποιθήσεων,

Όπως εξήγησε ο εκδότης της, ο Φρεντ Ράιαν, σε εσωτερικό σημείωμά προς το προσωπικό, η εφημερίδα, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος (Amazon), σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τα γραφεία της για όλους τους υπαλλήλους από τη 13η Σεπτεμβρίου για τρεις ημέρες την εβδομάδα και όσοι προσέρχονται θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαιώσεις ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενώ συνεργάτες και επισκέπτες θα πρέπει επίσης να είναι ανοσοποιημένοι.

Την περασμένη εβδομάδα η Apple ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την επαναλειτουργία των γραφείων της ως τον Οκτώβριο, έναν μήνα αργότερα από ό,τι προγραμμάτιζε ως τώρα.