O Μπάιντεν πιέζει για εμβολιασμό αλλά δεν τον κάνει υποχρεωτικό - Free Sunday
O Μπάιντεν πιέζει για εμβολιασμό αλλά δεν τον κάνει υποχρεωτικό

O Μπάιντεν πιέζει για εμβολιασμό αλλά δεν τον κάνει υποχρεωτικό

Την απόφαση του οι περίπου δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι του ομοσπονδιακού κράτους να εμβολιαστούν για την COVID-19, ή σε διαφορετική περίπτωση να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ, να τηρούν μέτρα κοινωνικής απόστασης, να φορούν μάσκες και να αντιμετωπίζουν περιορισμούς στα ταξίδια, αναμένεται να ανακοινώσει στις 16:00 ωρα Ουάσιγκτον, 23:00 ώρα Ελλάδας), ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το οποίο επικαλείται “ενημερωμένη πηγή”, το σχέδιο είναι παρόμοιο με αυτό που ανακοίνωσαν οι κυβερνήτες αρκετών πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, δηλαδή ο κ. Μπάιντεν, δεν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και όσοι αποφασίσουν να μη λάβουν το εμβόλιο δεν θα διατρέχουν κίνδυνο απόλυσης.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ο Άντριου Κουόμο, είπε χθες πως οι δημόσιοι λειτουργοί της θα χρειαστεί να εμβολιαστούν ή θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε τεστ μια φορά την εβδομάδα και προχθές Τρίτη ο κ. Μπάιντεν είπε πως η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει τις ίδιες προϋποθέσεις για τους λειτουργούς του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού.

Αμέσως μετά, χθες Τετάρτη, μετά από εντολή του γραφείου διαχείρισης και προϋπολογισμού της προεδρίας, αρκετές ομοσπονδιακές υπηρεσίες έκαναν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στα ομοσπονδιακά κτίρια στις περιοχές όπου σημειώνονται εξάρσεις των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε επίσης ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στο εσωτερικό των ομοσπονδιακών κτιρίων για όλους τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, στις περιοχές όπου σημειώνεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Χθες Τετάρτη τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι στο 67% των κομητειών καταγράφονται αρκετά ως πολύ υψηλά επίπεδα μετάδοσης του ιού, από 63,4% την προηγουμένη.

Οι ΗΠΑ εχουν καταγράψει 611.708 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 34,76 εκατομμυρίων καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.