Ο πιο υπομονετικός σκύλος στον κόσμο (βίντεο) - Free Sunday
Ο πιο υπομονετικός σκύλος στον κόσμο (βίντεο)

Ο πιο υπομονετικός σκύλος στον κόσμο (βίντεο)

Αρκεί μια λέξη για να «τρελαθεί» και το πιο ζεν σκυλί του πλανήτη. «Πάμε». Είναι η στιγμή που oι μικροί μας φίλοι αρχίζουν στροφές γύρω από τον εαυτό τους, πηδάνε με λαχτάρα πάνω μας, στέκονται με ανυπομονησία πίσω από την πόρτα.

Η έξοδος ανάλογα τον σκύλο –κι ανάλογα το αφεντικό- μπορεί να είναι εξίσου ζωηρή. Υπάρχουν σκύλοι που “τρέχουν” τον ιδιοκτήτη, εκείνοι που καμαρώνουν δίπλα του, σκύλοι έτοιμοι για καυγά, σκύλοι κουτσομπόληδες που κάθε δέντρο είναι στάση για να μυρίσουν, σκύλοι που μόλις δουν γάτα σε τεντώνουν σαν τον Τιραμόλα. 

Υπάρχει, όμως, και αυτό το Ντάτσχουντ. Η είδηση και το αντίστοιχο βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail δείχνει το μικρόσωμο κυνηγόσκυλο να περπατάει προσεκτικά και αργά δίπλα στον υπερήλικο και με κινητικά προβλήματα ιδιοκτήτη του. Με υπομονή και αγάπη συντονίζεται στον ρυθμό του, αποδεικνύοντας πόσο, πράγματι, πιστοί φίλοι είναι οι σκύλοι απέναντι στον άνθρωπο.

Δεν είναι πρωτόγνωρο θέαμα. Προσωπικά, γνώριζα την Φαίδρα. Ένα υπερκινητικό πιτ μπουλ, γεμάτο ενέργεια. Ειλικρινά λυπόμουν την ιδιοκτήτρια του που στην καλύτερη πρέπει να είχε πάθει εξάρθρωση ωμοπλάτης. Κι, όμως, αυτό το ασυμμάζευτο, νεαρό σκυλί, κάθε απόγευμα, που την επιμέλεια της βόλτα της αναλάμβανε ο υπερήλικος πατέρας της κοπέλας περπατούσε δίπλα του, σαν το πιο καλά εκπαιδευμένο ζωάκι.