Έξι νεκροί από επίθεση ενόπλου στο Πλύμουθ - Αποκλείεται η εκδοχή της τρομοκρατίας - Free Sunday
Έξι νεκροί από επίθεση ενόπλου στο Πλύμουθ - Αποκλείεται η εκδοχή της τρομοκρατίας

Έξι νεκροί από επίθεση ενόπλου στο Πλύμουθ - Αποκλείεται η εκδοχή της τρομοκρατίας

Έξι άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους ο δράστης κι ένα παιδί κάτω των δέκα ετών, έχασαν την ζωη τους και αρκετοί τραυματίστηκαν μετά από επίθεση ενόπλου χθες βράδυ  κοντά στο λιμάνι του Πλίμουθ, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «δύο άνδρες και δυο γυναίκες σκοτώθηκαν επιτόπου» όπως και ένας άλλος ένας άνδρας, που θεωρείται ότι «ήταν ο δράστης της επίθεσης» ενώ μια γυναίκα που διακομίστηκε σε νοσοκομείο υπέκυψε λίγη ώρα μετά την εισαγωγή της.

Η αστυνομία διευκρίνισε πως το συμβάν δεν αποτελούσε τρομοκρατική ενέργεια.

Λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση του απολογισμού των θυμάτων από την αστυνομία, ο βουλευτής της περιοχής Λουκ Πόλαρντ σε ανάρτηση του στο Twitter ανέφερε πως ανάμεσα στα θύματα είναι «ένα παιδί μικρότερο των δέκα ετών» και «άλλοι τραυματίες εισήχθησαν στο νοσοκομείο»,

«Δεν υπάρχουν λέξεις για αυτή τη φρίκη. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειες» των θυμάτων, προσέθεσε ο βουλευτής που προέρχεται από τους Εργατικους.

Η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης των Συντηρητικών, Πρίτι Πατέλ, κάλεσε «τους πάντες να παραμείνουν ψύχραιμοι, να ακολουθούν τις συστάσεις της αστυνομίας και να επιτρέψουν στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών μας να κάνουν τη δουλειά τους».

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, κάτοικοι άκουσαν δυνατούς κρότους και πυροβολισμούς προτού φθάσει στην περιοχή η αστυνομία.

Το Πλίμουθ, είναι μία πόλη με 262.000 κατοίκοτς στην κομητεία Ντέβον, και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ναυτική βάση στη δυτική Ευρώπη, όπου ελλιμενίζονται μεταξύ άλλων πυρηνοκίνητα υποβρύχια και τεράστια πολεμικά πλοία. Η νοτιοδυτική Αγγλία είναι τουριστικός προορισμός και χαρακτηρίζεται μια από τις πιο ήσυχες περιοχές της χώρας.