Ματιές στον κόσμο μας… - Free Sunday
Ματιές στον κόσμο μας…

Ματιές στον κόσμο μας…

Κάνε παιδί…
Trump

Ο Έρικ και η Ιβάνκα Τραμπ δεν πρόκειται να ψηφίσουν τον πατέρα τους στις προκριματικές της Νέας Υόρκης. Ξέχασαν, λέει, να γραφτούν στον εκλογικό κατάλογο. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ντράπηκε να εξηγήσει σε εκπομπή του Fox News ότι, ενώ παλαιότερα είχαν κάνει την εγγραφή στις λίστες των Ρεπουμπλικάνων, δεν φρόντισαν εγκαίρως να την ανανεώσουν.«Νιώθουν πολύ άσχημα γι’ αυτό» σημείωσε και προσπάθησε να κάνει χιούμορ λέγοντας ότι θα τους τιμωρήσει κόβοντας κάτι από τα χρήματα που τους δίνει. Η αλήθεια είναι ότι ένας 32χρονος και μια 34χρονη δεν είναι ακριβώς παιδιά για να συντηρούνται με χαρτζιλίκι, αλλά η οικογένεια Τραμπ έχει τους δικούς της κανόνες. 

Μαδούρο και σεσουάρ

madoyro

Το wet look είναι της μόδας στη Βενεζουέλα. Η ανάγκη γίνεται φιλοτιμία και η φυσική κόμμωση υψηλή στρατηγική. Όσο αστείο κι αν ακούγεται, ο Πρόεδρος Ν. Μαδούρο σύστησε στις γυναίκες της πατρίδας του να μη χρησιμοποιούν πιστολάκι. Και επειδή δεν ήθελε να επιχειρηματολογήσει μιλώντας μόνο για υποχρεωτική εξοικονόμηση ενέργειας, πρόσθεσε ότι είναι και του γούστου του το φυσικό μαλλί. Αλλά δεν ήταν αυτή η μόνη πρωτοποριακή ιδέα που κατέθεσε. Ανακοίνωσε ακόμη ότι για τους επόμενους δύο μήνες η Παρασκευή θα είναι αργία και θα κολλάει με το Σαββατοκύριακο σε ένα υπέροχο, πλην φτωχό, τριήμερο. Μήπως να το κλείσουν το μαγαζί καλύτερα;


Με το βλέμμα της Λίντα

LIDA_

Πόσο γοητευτική θα πρέπει να είναι μια γυναίκα για να έχει φλερτάρει με τον Τζιμ Μόρισον και τον Μικ Τζάγκερ και τελικά να καταλήξει σύντροφος του Πολ Μακάρτνεϊ. Η Λίντα Μακάρτνεϊ, ροκ φωτογράφος, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων και χορτοφάγος, έφυγε από τη ζωή στα 56 της χρόνια, το 1998, χτυπημένη από καρκίνο στο στήθος. Αυτές τις μέρες παρουσιάζεται έκθεσή της στη Γερμανία και ο μύθος των Beatles αναβιώνει με τον τρόπο που η ίδια τον βίωσε κοντά στο «σκαθάρι» της αλλά και με την απόσταση της καλλιτεχνικής της ιδιότητας. 

 

Το νερό νεράκι

india

 Στην Ινδία ξέρουν ήδη τι θα πει λειψυδρία. Αυτά που εμείς ακούμε από διεθνείς οργανώσεις και επιστήμονες ειδικούς στα θέματα κλιματικής αλλαγής εκείνοι τα ζουν στην καθημερινότητά τους. Οι προβλέψεις λένε ότι τα επόμενα χρόνια ο κόσμος θα γίνεται όλο και πιο άνυδρος, ενώ το 38% του πληθυσμού της Μεσογείου θα ζει σε ζώνες όπου θα παρατηρούνται ελλείψεις νερού. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο μακριά μας όσο νομίζουμε.