Ελπίδες για νέα εκεχειρία στη Συρία - Free Sunday
Ελπίδες για νέα εκεχειρία στη Συρία

Ελπίδες για νέα εκεχειρία στη Συρία

«Πλησιάζουμε εγγύτερα σε ένα σημείο κατανόησης, αλλά έχουμε κάποια δουλειά να κάνουμε και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ», δήλωσε ο κ. Κέρι κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Άντελ αλ-Τζουμπέιρ, στη Γενεύη.

Ο κ. Τζουμπέιρ από την πλευρά του χαρακτήρισε την κλιμάκωση των μαχών «παραβίαση όλων των ανθρωπιστικών νόμων», επιρρίπτοντας την ευθύνη για τα αεροπορικά πλήγματα στο Χαλέπι στις κυβερνητικές δυνάμεις και κάλεσε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ να παραιτηθεί. «Μπορεί να φύγει μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας και ελπίζουμε ότι θα το κάνει, αλλιώς θα απομακρυνθεί με τη βία», είπε ο Τζουμπέιρ.

Σημειώνεται ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν σήμερα ότι το «καθεστώς ηρεμίας» γύρω από τη Δαμασκό παρατάθηκε για άλλες 48 ώρες, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες ο στρατός είχε παρατείνει για 24 ώρες την προσωρινή παύση των εχθροπραξιών στην πρωτεύουσα και την περιοχή της Ανατολικής Γούτας, στα περίχωρα της Δαμασκού. Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, οι συνομιλίες για την επέκταση της προσωρινής εκεχειρίας και στην επαρχία του Χαλεπιού συνεχίζονται.