«Πήρε κεφάλι» η παραμονή στην Ε.Ε. - Free Sunday
«Πήρε κεφάλι» η παραμονή στην Ε.Ε.

«Πήρε κεφάλι» η παραμονή στην Ε.Ε.

Συγεκριμένα, προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων διαθέτει το ποσοστό παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Times.

Πιο αναλυτικά, το 42% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., ενώ αντίθετα, το 40% εκφράζει τη στήριξή του στο Brexit. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 13%.

Σημειώνεται ότι το κρίσιμο δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό μέλλον της Βρετανίας είναι προγραμματισμένο για τις 23 Ιουνίου, με τον Ντέιβιντ Κάμερον να υποστηρίζει ότι η ειρήνη στην Ευρώπη μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω σε περίπτωση εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετάνιωσε «όποτε γύρισε την πλάτη του στην Ευρώπη», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Ε.Ε. έχει βοηθήσει στην ιστορική συμφιλίωση μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών και στη διατήρηση της ειρήνης. Ο κ. Κάμερον αναρωτήθηκε ακόμη ρητορικά εάν το ρίσκο μιας αποχώρησης «αξίζει να ληφθεί».

Η καμπάνια υπέρ του «όχι» στην παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. τόνισε ότι το NATO και όχι η Ε.Ε. εγγυάται την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου, κατηγορώντας τον κ. Κάμερον ότι «μπέρδεψε το αφήγημά του».