Τροχαίο με 19 νεκρούς στο Κάιρο - Free Sunday
Τροχαίο με 19 νεκρούς στο Κάιρο

Τροχαίο με 19 νεκρούς στο Κάιρο

Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από σύγκρουση ενός φορτηγού με ένα μικρό λεωφορείο, στον περιφερειακό δρόμο του Καΐρου που συνδέει τη νέα περιοχή της 6ης Οκτωβρίου και την επαρχία του Φαγιούμ, χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτηγό πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με το μικρό λεωφορείο, στο οποίο ο οδηγός και οι περισσότεροι επιβάτες σκοτώθηκαν αμέσως, ενώ δύο από τους τρεις τραυματίες πέθαναν κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Στην ίδια περιοχή, μόλις τρεις ημέρες πριν, ένα φορτηγό συγκρούστηκε και πάλι με ένα λεωφορείο που μετέφερε εργαζομένους από την περιοχή της Σακκάρα στην πόλη της 6ης Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

Η εφημερίδα «Αλ Αχράμ» αποδίδει τα τροχαία δυστυχήματα σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στην Αίγυπτο, στις κακοσυντηρημένες οδικές υποδομές της χώρας, για τις οποίες τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιούνται εργα για την ανάπτυξη και επέκταση των οδικών δικτύων και την ενίσχυση της ασφάλειας, αξίας δισεκατομμυρίων λιρών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανάπτυξη των νέων οδικών δικτύων και αυτοκινητοδρόμων στην Αίγυπτο κατάφερε να μειώσει τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων κατά 44% την περίοδο 2019/2020 κατά την οποία τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο σε τροχαία δυστυχήματα.