Αβέβαια κομματικά φαβορί στην κούρσα προς την προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ - Free Sunday
Αβέβαια κομματικά φαβορί στην κούρσα προς την προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ

Αβέβαια κομματικά φαβορί στην κούρσα προς την προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ

Άλλους 144 εκλέκτορες χρειάζεται η πρώην υπουργός εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον για να εξασφαλίσει την υποστήριξη της απόλυτης πλειοψηφίας των συνέδρων του Δημοκρατικού Κόμματος για τον υποψήφιο πρόεδρο στις εκλογές του Νοεμβρίου, όμως ο αέρας της διαφαινόμενης νίκης της δεν πτοεί τον μοναδικό αντίπαλο της Μπέρνι Σάντερς.

Ο κ.Σάντερς με τον αέρα του υποψηφίου που κερδίζει με μεγαλύτερη άνεση τον Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιο των ρεπουμπλικάνων επιμένει και κερδίζει κάποιες από τις πολιτείες στις οποίες γίνονται οι προκριματικές.

Μέχρι στιγμής η κυρία Κλίντον έχει εκλέξει 1716 εκλέκτορες ενώ ο κ.Σάντερς 1430, ενώ απομένουν να εκλεγούν άλλοι 1057 με τη σημαντικότερη μάχη να γίνεται στις 7 Ιουνίου στην Καλιφόρνια, όπου εκλέγονται 536 εκλέκτορες.

Στο συνέδριο συμμετέχουν και 711 κομματικά στελέχη, από τα οποία μέχρι στιγμής 523 έχουν ταχθεί με την πρώην πρώτη κυρία και μόλις 39 με τον αντίπαλο της.

Την ίδια στιγμή, στο στρατόπεδο των ρεπουμπλικάνων. ο Ντόναλντ Τράμπ, είναι πλέον μόνος στην κούρσα αλλά αντιμετωπίζει την καχυποψία των ισχυρών κομματικών παραγόντων, οι οποίοι δεν τον θεωρούν κατάλληλο υποψήφιο.

Μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει 1059 εκλέκτορες και χρειάζεται άλλους  178, περίπου τους μισούς από τους 375 που απομένει να εκλεγούν ακόμη.